Verkkouutiset

Britannian puolustusministeri Grant Shapps. AFP/LEHTIKUVA/JOSH EDELSON

Britannia ja Norja perustavat meriliittouman Ukrainan tukemiseksi

Uusi liittouma toimittaa muun muassa aluksia vahvistaakseen Ukrainan kykyjä toimia merellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannia ja Norja ovat luoneet uuden merivalmiuksien koalition tukemaan Ukrainaa, kerrotaan Ukrinformin mukaan Britannian puolustusministeriön verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa.

Liittouma tekee tiivistä yhteistyötä Ukrainan laivaston ja puolustusministeriön kanssa kehittääkseen useita valmiuksia, mukaan lukien ”merivoimien nopea kehittäminen Mustallamerellä, Ukrainan merijalkaväen kehittämisen jatkaminen jokien sekä rannikko- ja sisävesiväylien puolustamiseksi”.

Puolustusministeri Grant Shapps ilmoitti myös Britannian kustantavan kaksi Sandown-luokan miinanraivausalusta Ukrainalle UK Export Financen kautta.

– Nämä miinanraivaajat tuovat Ukrainalle elintärkeää kapasiteettia, joka auttaa pelastamaan ihmishenkiä merellä ja avaamaan tärkeitä vientireittejä, joita on rajoitettu ankarasti sen jälkeen, kun (Vladimir) Putin aloitti laittoman täysimittaisen hyökkäyksensä, brittiläinen virkamies sanoi.

Tämä aloite on Britannian mukaan osa sarjaa uusia liittoutumia, jotka on muodostettu Nato-maiden välille tarkoituksena  varmistaa kestävä sotilaallisen sitoutuminen Ukrainan tukemiseen.

Ruotsi, Norja ja Suomi ovat myös Ukrinformin mukaan ilmoittaneet 21,5 miljoonan euron osuuden osoittamisesta Itä-Euroopan energiatehokkuus- ja ympäristökumppanuuteen (E5P), joka on tarkoitettu tukemaan kriittisiä infrastruktuuri- ja ympäristöinvestointeja Ukrainassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)