Verkkouutiset

Varpaanlahden rajavalvonta-alue Suomen ja Venäjän raja-alueella Imatralla. LEHTIKUVA/LAURI HEINO

Ben Zyskowicz: Venäjän ”turvapaikanhakijat” olisivat ase Suomea vastaan

Kokoomuksen kansanedustaja vaatii muutoksia valmiuslakiin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan hallituksen eduskunnalle antamasta valmiuslain käyttöönoton esityksestä puuttuu edelleen suomalaisille kaikkien oleellisin kohta.

– Eli se, mitä tehtäisiin, jos Venäjä hybridivaikuttamisen keinona ajaisi rajallemme jopa kymmeniä tuhansia niin sanottuja ”turvapaikanhakijoita”, tarkoituksenaan horjuttaa Suomen yhteiskuntaa ja aiheuttaa sekasortoa. Tämä kohta puuttuu edelleen esityksestä, kertoo kokoomusedustaja Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowicz muistuttaa, että kokoomus ja muu oppositio on vaatinut tällaista täydennystä lainsäädäntöön jo marraskuusta lähtien. Käytännössä täydennys oikeuttaisi Suomen väliaikaisesti keskeyttämään turvapaikanhaun itärajallaan.

Siinä, missä hallitus onkin kyllä luvannut täydentää esitystään, on asian edistyminen ollut Zyskowiczin mukaan turhan hidasta. Samalla hallitus on vakuutellut, että tilanteen sattuessa se pyrkisi kyllä torjumaan suomalaisille koituvat haitat.

– No varmasti pyrkisi, mutta Suomi on oikeusvaltio ja Suomen viranomaisen toimivaltuudet ja mahdollisuudet pitäisi olla ennalta, hyvän sään aikana lainsäädäntöön kirjoitettuna, Zyskowicz summaa.

Zyskowicz myös painottaa olevansa eri mieltä esimerkiksi oikeusministeriön kanssa siitä, että kyseinen muutos lainsäädäntöön olisi vastoin kansainvälistä oikeutta;  Venäjän rajalle ajamat ihmiset kun eivät olisi turvapaikanhakijoita, vaan sotaa käyvän Venäjän ase Suomea vastaan.

– Toiseksi, jos tehdään perusoikeusvertailu, onko näiden niin sanaottujen turvapaikanhakijoiden oikeudet suuremmat kuin Suomen kansalisten oikeudet turvallisuuteen ja elämään tällaisessa tilanteessa? No ei varmasti ole.

Zysckowicz paintottaa, että kun tällainen lainsäädäntö on mahdollinen muissakin maissa, pitää se olla mahdollinen myös Suomessa.

– Hallitus on luvannut täydentävänsä esityksen ja toivotaan, että se tulee mahdollisimman pian.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS