Verkkouutiset

Pandojen miljoonatuki on Ben Zyskowiczin mukaan esimerkki hyvästä säästökohteesta. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

Ben Zyskowicz: Valtion budjetti on täynnä pandoja

Kokoomusedustaja kehottaa karsimaan turhat menot budjetista.

Kokoomuksen veteraanipoliitikko, pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz on tyytyväinen hallituksen päätökseen vetää  Ähtärin pandojen viiden miljoonan euron tuki pois. Nyt Zyskowicz kehottaa Sanna Marinin (sd.) hallitusta karsimaan myös muut ylimääräiset ”pandat” valtion lisäbudjetista.

Zyskowicz kommentoi asiaa Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Budjetti on täynnä näitä pandoja, eli sellaisia rahoja jotka kyllä voidaan käyttää hyvään tarkoitukseen, mutta jotka eivät ole välttämättä järkeviä, eivätkä ainakaan välttämättömiä.

– Nyt sitten ihmetellään, mitä näiden pandojen kanssa tehdään, Zyskowicz toteaa.

Ähtärin pandat nousivat hetkeksi otsikoihin, jolloin hallitus veti pois eläinpuiston Kiinalta vuokraamien pandojen miljoonatuen. Puisto aikoo nyt aloittaa valmistelut pandojen palauttamiseksi Kiinaan.

Zyskowicz muistuttaa kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon todenneen aikaisemmin, että budjetin sadoista momenteista on mahdollista löytää lukuisia pienempiä säästökohteita.

– Minusta pandat on hyvä esimerkki, Zyskowicz sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)