Verkkouutiset

Pandoja Ähtärin eläinpuistossa. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ähtärin eläinpuisto aikoo palauttaa pandat Kiinaan

Eläinpuiston hallitus on päättänyt aloittaa valmistelut Lumin ja Pyryn lähettämiseksi kotimaahansa.

Ähtärin päätös on tehty eläinpuiston 25. tammikuuta saaman tiedon pohjalta, jossa suunniteltu viiden miljoonan euron valtion avustuspakettiesitys on vedetty pois lisäbudjetista.

Pandojen tilannetta selvitetään perustettavassa maa- ja metsätalousministeriön, valtiovarainministeriön ja ulkoministeriön edustajista koostuvassa virkatyöryhmässä.

Ähtärin eläinpuistolle ei ole ilmoitettu tarkempaa tietoa selvitystyöstä ja sen aikataulusta. Sen vuoksi eläinpuiston hallitus toimii huolellisesti ja hyvää hallintoa noudattaen osakeyhtiölain sekä konserniyhtiönä säädöksien mukaisesti ja arvioi seuraavan kuukauden aikana yhtiön tulevaisuuden näkymät.

Päätös mahdollisesta pandojen lopullisesta palauttamisesta tehdään eläinpuiston seuraavassa hallituksen kokouksessa 28. helmikuuta 2023.

– Yhtiölle on kertynyt velkarästejä koronavuosilta, mutta niistä kaikista on sovittu ja tehty maksusuunnitelma, jota olemme pystyneet noudattamaan. Meillä ei ole hoitamattomia erääntyneitä maksuja ulkopuolisille, Ähtärin eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Risto Sivonen toteaa.

Hänen mukaansa pandemia sekä yleinen epävarmuus vaikeuttivat puiston toimintaa, eikä kävijämäärä ole palautunut entiselleen. Pandakaksikon hyvinvoinnista ei tingitä, ja sen vuoksi palauttamisvalmistelut on nyt käynnistetty.

Sivonen korostaa tiedotteessa, että pandoista maksettava lajiensuojelumaksu kohdennetaan lyhentämättömänä Minshan–Qionglain pandasuojelualueiden ylläpitoon, uusien suojelualueiden perustamiseen sekä Dujiangyanin pandasairaalassa tehtävään tutkimukseen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)