Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / ANNI ÅGREN

Ben Zyskowicz: Työn verotuksen kiristäminen on myrkkyä talouskasvulle

Kansanedustaja pitää haittojen ja kulutuksen verottamista kannattavampana vaihtoehtona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tosiasia on, että työn verotuksen kiristäminen haittaa talouskasvua. Verolinja on, että mieluummin verotetaan haittoja ja kuluttamista kuin työntekoa ja yrittämistä, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz Verkkouutisten BenTV:ssä.

Hän kokee, että työnteon ja yrittämisen verottaminen olisi haitallisinta myrkkyä talouskasvulle. Siksi hän pitää kulutuksen verottamista kannattavampana vaihtoehtona. Työn ja ja yrittämisen sarallakin on hänestä kuitenkin tehtävää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– En itse hyväksy nykyisen muotoista listaamattomien yhtiöiden osinkoverohuojennusta, joka kannustaa liian hyvään ja tuottoisaan verosuunnitteluun, hän toteaa.

Zyskowicz viittaa näkemyksillään hallituksen tuoreeseen kehyspäätökseen, jossa linjataan tulevien vuosien taloudenpitoa, ja jossa tehdään mittavia sopeutuspäätöksiä.

Hän toteaa, että tehdyt päätökset ovat rankkoja ja ne ulottuvat kaikkialle. Hänestä ei ole olemassa veronkiristyksiä tai säästöpäätöksiä, joilla ei olisi ikäviä vaikutuksia. Zyskowicz uskoo, että jokainen kokee oikeudenmukaisuuden omalla tavallaan.

– Kaikkein epäoikeudenmukaisinta olisi, että jatkaisimme nykytavalla tulevien sukupolvien piikkiin, että ei tehtäisi mitään taloustilanteen hillitsemiseksi, hän sanoo.

Hän muistuttaa, että kehysriihen päätöksiä arvioitaessa on syytä tarkastella isoa kokonaiskuvaa, eli sitä miksi julkista taloutta vahvistavia päätöksiä tehdään. Hän nostaa esimerkiksi valtion julkisen velan suhteessa BKT:hen.

– Nyt muut pohjoismaat ovat 30 prosentin kohdalla,mutta Suomi lähestyy 80 prosenttia. Näin ei voida jatkaa, Zyskowicz linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)