Verkkouutiset

Kansanedustaja Ben Zyskowicz kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella kesäkuussa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Tässä mielessä keskusta petti muun hallituksen

Yleensä hallituspuolueet sopivat yhdessä lakiesityksiin tehtävistä muutoksista.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan keskusta petti tällä viikolla muiden hallituspuolueiden luottamuksen, kun puolueen kansanedustajat äänestivät opposition kanssa tiettyjen pykälien poistamisesta luonnonsuojelulaista.

Yleensä hallituspuolueet sopivat yhdessä etukäteen muutoksista, joita hallituksen esityksiin tehdään eduskunnassa.

– Tässä mielessä keskusta petti. Eli yksimielisesti annettiin luonnonsuojelulaki eduskuntaan ja eduskunnassa keskusta petti hallituksessa syntyneen sopimuksen, kun se lähti yhdessä meidän ja perussuomalaisten kanssa muuttamaan hallituksen esitystä.

– Keskustan puolustukseksi pitää kuitenkin sanoa, että hallituksen pelisääntöihin kuuluu myös se, että esitykset annetaan eduskuntaan vain yksimielisinä ja tässä taas muut hallituspuolue pettivät keskustan, kun saamelaiskäräjälaki annettiin [eduskuntaan] äänestämällä keskusta nurin hallituksessa, Zyskowicz toteaa Verkkouutisten BenTV:ssä.

Eduskunnassa käsiteltiin tällä viikolla opposition vaihtoehtobudjetteja. Kokoomus ottaisi ensi vuonna noin miljardi euroa vähemmän velkaa kuin pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus.

– Me laitoimme asioita tärkeysjärjestykseen, eli teimme säästöjä monista kohteista. Toiseksi me teimme sellaisia reformeja esimerkiksi sosiaaliturvaan, jotka eduskunnan tietopalvelun mukaan edistävät työllisyyttä yli 40 000 uudella työllisellä.

Kokoomus alentaisi myös ansiotulojen verotusta noin miljardilla eurolla. Zyskowiczin mukaan tätä ei tehdä velaksi vaan verotuksen painopistettä siirretään työnteosta haittojen verotukseen.

LUE MYÖS:
BenTV: Kysytäänkö vasemmistotaiteilijoilta, mitä heidän isänsä tekivät?

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS