Verkkouutiset

Ben Zyskowicz eduskunnan suullisella kyselytunnilla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ben Zyskowicz: Tämän takia Vladimir Putin valehtelee kansalleen

Kokoomusedustajan mukaan Venäjän johto voi perustella vallassa pysymistään luomalla uhkakuvia Natosta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi taannoin, että Suomen jäsenyys puolustusliitto Natossa olisi uhka Venäjälle. Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowicz on täysin eri mieltä Peskovin kanssa.

– Totuushan on se, että Suomen Nato-jäsenyys ehdottomasti ei uhkaa Venäjää. Teemme sen ihan oman turvallisuutemme vahvistamiseksi, kokoomuksen konkariedustaja sanoo Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa.

Presidentti Vladimir Putin ja Venäjän poliittinen eliitti luovat Zyskowiczin mukaan tarkoituksella valheellista mielikuvaa, että Nato jotenkin ”vyöryisi” uhkaavasti kohti Venäjän rajoja.

Kokoomusedustaja tyrmää Kremlin näkemyksen.

– Kadunmies voi tällaista propagandaa uskoa, mutta Venäjän johto tietää, ettei se ole totta, hän toteaa.

– Tässä prosessissa jokainen omilla silmillään on voinut nähdä, että kyseessä ei ole Naton tai Yhdysvaltojen vyöryminen. Kyseessä on Suomen ja Ruotsin oma pyrkimys.

Kreml levittää Zyskowiczin mukaan tietoisesti valheita Natosta, koska niiden avulla se pystyy perustelemaan kansalaisilleen vallassa pysymistään ja häivyttämään maan sisäisiä ongelmia.

– Ihmiset hyväksyvät helpommin sen, että niin sanottuja sisäisiä vihollisia myrkytetään, tapetaan ja karkotetaan. Ihmiset hyväksyvät helpommin sen, ettei ole demokratiaa ja sananvapautta. Ihmiset hyväksyvät helpommin sen, että on taloudellisia ongelmia. Ihmiset hyväksyvät helpommin sen, että on sosiaalisia kärsimyksiä, ja venäläiset hyväksyvät helpommin myös sen, että hyökätään johonkin naapurimaahan kuten Ukrainaan, jos koko ajan Venäjän kimppuun ollaan hetkenä minä hyvänsä hyökkäämässä, Zyskowicz viittaa Venäjän levittämään valheelliseen väittämään.

– Sillä legitimoidaan nykyinen valta ja nykyinen tilanne.

Kokoomusedustaja korjaa Venäjän näkemyksen.

– Nato ei ole uhka Venäjälle. Se on uhka Venäjän uhalle, kuten Suomessa hyvin tiedetään.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS