Verkkouutiset

Ben Zyskowicz HS:n gallupista: Tilanne on nyt ”äärimmäisen tiukka”

Kokoomuksen konkariedustaja painottaa vaalityön merkitystä loppuun saakka.

Eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) katsoo Helsingin Sanomien tuoreen mielipidemittauksen osuvan yksiin sen kanssa, miten tiukalta tilanne myös vaalikentillä tuntuu. Lehden tänään julkistaman mielipidemittauksen mukaan kolmen suuren puolueen väliset kannatuserot ovat kaventuneet entisestään, kun varsinainen vaalipäivä on jo sunnuntaina.

Kokoomuksen kannatus on HS:n gallupissa nyt 19,8 prosenttia, perussuomalaisten 19,2 prosenttia ja SDP:n niin ikään 19,2 prosenttia.

– Tämä kertoo mielestäni hyvin sen, mikä tuntuma on myös täällä katutason kampanjoinnissa eli tilanne kolmen suuren kesken on äärimmäisen tiukka. Demarit selvästi nyt saavat äänestäjiä varsinkin vihreiden, osin myös vasemmistoliiton äänestäjäkunnasta, Zyskowicz arvioi tilannetta Verkkouutisille kampanjoidessaan torilla.

Zyskowicz katsoo (Sanna) Marinin ”vetäneen oikeasta narusta” korostaessaan vaalien loppumetreillä SDP:tä ainoana vaihtoehtona torjua joko kokoomuksen tai perussuomalaisten voitto.

Mitä tässä tilanteessa kokoomus voi tehdä? Zyskowicz toteaa, että vaalipäivään ei ole enää paljon aikaa ja iso osa ihmisistä on äänestänyt jo ennakkoon, mutta:

– Juuri ne ihmiset ovat vielä äänestämättä, jotka haluavat harkita omaa vaihtoehtoaan loppuun saakka.

Zyskowicz painottaakin tiukan vaalityön merkitystä loppuun saakka.

Viime eduskuntavaaleissa 2019 kisa kolmen puolueen kesken muodostui niin ikään loppupeleissä äärimmäisen tiukaksi. Suurimmaksi nousi täpärästi SDP (17,7 prosenttia), toiseksi tuli perussuomalaiset (17,5 prosenttia) ja kolmanneksi kokoomus (17,0 prosenttia).

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS