Verkkouutiset

Ben Zyskowicz eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Euroopasta suojelua hakevalle ihmismäärälle ei olisi mitään loppua

Venäjän operaatioon saattaa kansanedustajan mukaan sisältyä viesti pakolaisten lähtömaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän rajaoperaatioon sisältyy mahdollisesti viesti eteläisen pallonpuoliskon maille, pohtii kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz. Eduskunnan hallintovaliokunnassa istuva Zyskowicz kommentoi Venäjän motiiveja Verkkouutisten BenTV:n tuoreimmassa jaksossa.

Venäjä pyrkii toiminnallaan aiheuttamaan hämmennystä suomalaisessa yhteiskunnassa ja kärjistämään sen vastakkainasetteluja, kokoomusedustaja toteaa. Lisäksi Venäjä haluaa mahdollisesti vahvistaa eteläiseen pallonpuoliskoon levittämäänsä kuvaa ”länsimaiden kaksinaamaisuudesta”, Zyskowicz pohtii. Venäjä pyrkii Zyskowiczin mukaan propagandassaan osoittamaan, että Suomi ja länsi eivät noudata omia periaatteitaan ja sopimuksiaan turvapaikanhakijoiden ja kansainvälisestä suojelun suhteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Osa itärajan sulkemista arvostelleista tahoista on ollut sitä mieltä, että tätä Venäjän narratiivia torjuttaisiin parhaiten pitämällä itäraja auki kansainvälisen suojelun hakijoille. Zyskowicz on tästä vahvasti eri mieltä.

– Tämä on aivan päätön johtopäätös, Zyskowicz sanoo.

– Ajatelkaa jos me näin toimisimme. Sille ihmismäärälle joka tulisi Eurooppaan hakemaan kansainvälistä suojelua esimerkiksi Venäjän tai Valko-Venäjän kautta, sillehän ei olisi mitään loppua. Sen jonon pää olisi Mogadishussa tai Bagdadissa.

Kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden saapuminen Eurooppaan ruokkisi Venäjää sympatisoivien ääripuolueiden kannatusta ja hyödyntäisi siten Venäjää ja Vladimir Putinia.

– Juuri se tukisi Putinia, että äärioikeistolaiset putinistit nousisivat valtaan ja näiden maiden tuki Ukrainalle loppuisi tai ainakin vähentyisi.

Itärajan pitäminen auki Venäjän toiminnasta huolimatta ”ei missään nimessä ole oikea ratkaisu”, Zyskowicz alleviivaa videolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)