Verkkouutiset

Antti Palolan mukaan ammattiyhdistysliike on vastavoima työnantajille ja työelämää heikentävälle hallitukselle. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ay-johtaja varoittaa: Riitely jatkuu syksyllä

Antti Palolan mukaan hallituksen toteuttamiin heikennyksiin palataan tes-neuvotteluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mukaan työmarkkinoilla eletään erittäin epävakaita aikoja.

– Työelämäasiat ovat viime syksyn ja tämän kevään jäljiltä pysyvästi politisoituneet. Siitä ei seuraa mitään hyvää sen paremmin lyhyellä kuin pidemmälläkään tähtäimellä, Palola sanoi STTK:n edustajistolle pitämässään katsauksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Arvioni on, että syksyllä edessä olevissa työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa riitely jatkuu. Ei tarvitse kristallipalloa tiedostaakseen, että hallituksen elinkeinoelämän saumattomalla tuella toteuttamat heikennykset löytyvät liittojen tavoitteista tavalla tai toisella, hän jatkoi.

Palola valoi puheessaan uskoa ammattiyhdistysliikkeeseen.

–  Voima tarvitsee vastavoiman, ja ammattiyhdistysliike on vastavoima työnantajille ja työelämää heikentävälle hallitukselle, hän sanoi.

– Ei valta demokratiassa tarkoita vain kulloisenkin enemmistöhallituksen vallankäyttöä ilman mahdollisuutta ja lupaa ajatella toisin ja ilmaista mielipiteensä rauhassa ja laillisesti. Jos hyväksyisimme, että demokratiaa on vallan keskittyminen yhteen instituutioon kuten hallitukseen, silloin kannattaa tarkkaan miettiä, mikä on seuraava askel parlamentaarisen enemmistön vallankäytössä kansalaisyhteiskuntaa vastaan.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)