Verkkouutiset

Euroopan parlamentti Brysselissä 11. huhtikuuta. AFP / LEHTIKUVA / KENZO TRIBOUILLARD

”Avoin piikki menee kiinni” – kansanedustaja puolustaa Suomen EU-linjaa

Edellisten yhteisten tukipakettien tulokset ovat olleet heikkoja, Tere Sammallahti muistuttaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden kansanedustajan ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen mielestä kokoomus on menettänyt asemansa Suomen johtavana Eurooppa-puolueena, jolla oli ”ajatuksia, visiota ja avoimuutta”.

– Nyt sen linja tuntuu olevan persunpelkoinen populismi. Häviäjä on tässä touhussa Suomi, Harjanne kommentoi X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Harjanne viittaa pääministeri Petteri Orpon (kok.) lausuntoon Helsingin Sanomissa, jonka mukaan Suomi ei kannata uusia, yhteisiä EU:n rahoitusvälineitä investointien houkuttelemiseksi ja globaaliin tukikilpailuun vastaamiseksi.

Orpon mukaan julkista tukea on EU:ssa jaettu jo muutenkin paljon, ja ratkaisu ovat toimivat sisämarkkinat sekä pääomamarkkinat.

Kokoomuksen kansanedustajan Tere Sammallahden mukaan nykylinja on perusteltu.

– Kokoomus on edelleen johtava Eurooppa-puolue Suomessa. Ei johtajuus tarkoita sitä, että jokainen EU:sta tuleva idea niellään pureksimatta ja seurauksista välittämättä, Sammallahti vastaa Harjanteelle.

– Edellisten tukipakettien ja rahoitusmekanismien tulokset ovat niin heikkoja, että avoin piikki menee kiinni, Sammallahti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)