Verkkouutiset

Ukrainalle toimitettavia YPR-vaunuja. / defense.nl

Ase tiedusteluun ja hyökkäykseen – puolustajalle uusia rynnäkkövaunuja

Alankomaat on toimittanut Ukrainalle aiemmin yli 200 YPR-rynnäkköpanssarivaunua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alankomaiden puolustusministeriö on ilmoittanut uudesta YPR- rynnäkköpanssarivaunujen lahjoituksesta Ukrainalle sen presidentin Volodymyr Zelenskyin pyynnöstä.

Lahjoituksesta ilmoitettiin Ukrainan materiaalitukea koordinoivan 50 maan ryhmän, Ukraine Defense Contact Groupin, online-kokouksessa.

Vaunujen määrää ja toimitusaikaa ei ole kerrottu. Aiemmin Alankomaat on toimittanut Ukrainaan kaikkiaan 207 YPR:ää. Kauko-ohjatulla tykkitornilla varustettua YPR-765:tä voidaan käyttää kuljetukseen, tiedusteluun sekä hyökkäys- ja puolustustehtäviin. Vaunu soveltuu päivä- ja yötoimintaan Ukrainan nykyisten rynnäkköpanssarivaunujen rinnalla.

YPR-765 on Alankomaissa kehitetty vaunutyyppi. Alankomaiden maavoimat otti YPR-765:n käyttöön vuonna 1977 korvatakseen AMX-VCI-rynnäkköpanssarivaunut.

Vaunun suurin nopeus on 61 kilometriä tunnissa ja sen aseistukseen kuuluvat 25 millimetrin automaattitykki (105 panssari- ja 75 räjähtävää ammusta sekä 140 ammuksen reservi) ja 7,62 millimetrin konekivääri. Vaunussa on myös savukranaatinheittimet.

Vaunu on varustettu 416 litran polttoainesäiliöllä, joka mahdollistaa jopa 490 kilometrin toimintamatkan. Vaunusta on muokattu valvontatutkalla varustettu komentopaikkaversio sekä versio haavoittuneiden kuljetusta varten. Vaunussa on kolmen hengen miehistö, jonka lisäksi siihen mahtuu viidestä seitsemään sotilasta.

Vaunun käyttäjämaihin kuuluvat Egypti, Bahrain ja viimeksi Jordania, joka osti 53 vaunua tammikuun alussa.

Alankomaat on aiemmin lahjoittanut 150 miljoonaa euroa Saksan aloitteeseen Ukrainan ilmatorjunnan vahvistamiseksi, 60 miljoonaa euroa Ukrainan lähi-ilmatorjuntakaluston hankintaan ja yli 200 miljoonaa euroa Ukrainan ilmatorjunnan ja tykistön ampumatarvikkeisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)