Verkkouutiset

Venäjän raketinheitin Ukrainan itäosissa. / mil.ru

Armeija valmiina hyökkäykseen – seuraava isku voi tulla täällä

Sääolosuhteiden merkitys voi nousta ratkaisevaksi lähiviikkojen tapahtumien kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimat on jatkanut hyökkäyksiään Donetskin alueella Avdijivkan kaupungin miehittämisen jälkeen.

Painetta on pidetty yllä vuodenvaihteen jälkeen pitkän rintamalinjan monissa muissakin kohdissa. Asiantuntijoiden mukaan Kreml yrittää hyödyntää suotuisaksi katsomansa tilanteen, koska Ukrainan joukot kärsivät vakavasta tykistöammuspulasta.

Yhdysvaltain apupaketti on edelleen jumissa kongressissa, minkä lisäksi Euroopan puolustusteollisuuden tuotantomäärät kasvavat vasta pitkällä viiveellä.

Venäjän arvioidaan koonneen suuren määrän joukkoja eteläiselle rintamalle lähelle Robotynen kylää, joka vapautettiin viime vuoden elokuussa. Tämän ohella suuri joukkokeskittymä on rintaman pohjoisosassa Kupjanskin ja Kreminnan välisellä alueella.

Ukrainan asevoimien itäisten joukkojen tiedottaja Ilja Jevlash sanoi, että Venäjä on korvannut Luhanskin alueella olleen 41. armeijan ja kaartin 76. maahanlaskudivisioonan. Niiden tilalle on siirretty täydessä vahvuudessa oleva 25. armeija. Sen kokonaisvahvuutta lisättiin aiemmasta 15 000 miehestä 17 000 mieheen.

Iskukykyinen yksikkö on asemissa Kreminnan kaupungin länsi- ja eteläpuolella. Lymanin ja Kupjanskin välisellä alueella arvioitiin aiemmin olevan noin 1 100 panssarivaunua, 2 000 panssariajoneuvoa, 700 haupitsia ja 500 raketinheitintä.

Sotaa seuraavan Rochan-yhtiön analyytikko Konrad Muzyka huomauttaa tilannekatsauksessaan, että alueen maasto mahdollistaa hyökkäyksen monissa eri kohdissa. Tavoitteena on luultavasti saavuttaa Kupjanskin kohdalla kuljeva Oskil-joki. Kreminnan luota looginen etenemissuunta on kohti Lymania.

Sääolosuhteiden merkitys on luultavasti ratkaiseva seuraavien kuukausien tapahtumien kannalta. Venäjän kannalta rajoittavana tekijänä on se, että liikekannallepanossa muodostetut yksiköt ovat heikosti varustettuja ja koulutettuja. Monet niistä ovat myös alivahvuisia.

– Venäjän hyökkäystoiminta vaatii kokenutta henkilöstöä ja rynnäkköyksiköiden, tykistön ja ilmavoimien välistä koordinaatiota. Muussa tapauksessa tappioiden voi olettaa nousevan korkeiksi, Muzyka sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)