Verkkouutiset

Suomen kansainvälisen valmiusjoukon (SKVJ) sotilaita. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Häkkänen: Maanpuolustustahto antaa väkevän vastuksen

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan jokaisella suomalaisella on velvollisuus puolustaa maataan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen korosti vappupuheessaan maanpuolustustahdon merkitystä turvallisuuden perustana. Häkkänen totesi Ukrainan sodan osoittaneen, että kansan vahva maanpuolustustahto on väkevä vastus hyökkääjälle.

– Turvallisuus on valtion tärkein tehtävä. Mutta pitää muistaa, että viime kädessä jokaisella suomalaisella on maanpuolustusvelvollisuus. Yksilöiden tahto puolustaa maataan ratkaisee lopulta miten hyvin puolustus toimii. Suomalaisilla on korkea tahto puolustaa tätä maata. Meillä on paljon arvokasta ja hyvää. Näin on oltava jatkossakin, Häkkänen sanoi.

Häkkäsen mukaan Suomen tuleva Nato-jäsenyys ei saa heikentää maanpuolustustahtoa, eikä muita turvallisuutemme nykyisiä pilareita. Oma puolustuskyky ja maanpuolustustahto ovat kokoomusedustajan mukaan jatkossakin turvallisuutemme peruspilareita.

– Asevelvollisuus, alueellinen puolustusjärjestelmä, reserviläistoiminta ja perinteiden kunnioittaminen vahvistavat maanpuolustustahtoa. Yhtenäinen ja päättäväinen kansa on vaikea vastus. Tähän kun yhdistää Nato-jäsenyyden ja kokonaisturvallisuutta vahvistavat korjausliikkeet maanpuolustuksen resursseissa, energiapolitiiikassa, maakaupoissa, miinasopimuksissa ja muissa heikkouksissa, niin olemme vahvoilla kohtaamaan uuden vaarallisemman aikakauden, Häkkänen sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS