Verkkouutiset

Kokoomuksen Antti Häkkänen menossa puolustusvaliokunnan kokoukseen. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Antti Häkkänen KL:lle: Nato-juna ei peruuta enää

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan Suomi ja Ruotsi ovat jo lähellä jäsenyyttä.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) ei pidä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) eilistä Nato-kommenttia virheenä.

– En itse tulkinnut Haaviston lausuntoja mitenkään yliampuvasti. Hän varmasti vain pohdiskeli ääneen eri vaihtoehtoja, eikä siinä sen kummempaa, Häkkänen sanoo Kauppalehdelle.

Ulkoministeri Haavisto arvioi tiistaina Ylellä, että Suomi saattaa joutua harkitsemaan uudelleen Natoon etenemistä yhtä aikaa Ruotsin kanssa, jos Ruotsin hakemus jumiutuu pidemmäksi aikaa Turkin vastustuksen takia.

– Suomessa ulko- ja turvallisuuspoliittiset linjaukset tehdään puolueiden ja presidentin välisellä hyvällä yhteisymmärryksellä. Olemme päättäneet ensinnäkin hakea Natoon ja sen jälkeen, että tämä prosessi käydään Ruotsin kanssa, Häkkänen sanoo.

Häkkänen muistuttaa, että yksittäiset kannanotot eivät muokkaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Hän uskoo, että myös Turkki hyväksyy jollain aikavälillä Suomen ja Ruotsin jäsenyydet, vaikka tunteet käyvät nyt kuumina.

– Kun katsotaan kylmänviileästi tilannetta, ei Turkin, Suomen ja Ruotsin valtioiden välisissä suhteissa ole mitään sellaisia vakavia esteitä, etteikö jollain aikavälillä jäsenyyttä hyväksytä.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan Suomi ja Ruotsi ovat jo hyvin pitkällä Natoon liittymisessä, koska 28 Nato-maata on hyväksynyt kaksikon puolustusliittoon.

– Se juna ei peruuta enää, Häkkänen sanoo.

LUE MYÖS:
Näkökulma: Pekka Haavisto päästi Nato-sammakon 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)