Verkkouutiset

Mies juo snapsin. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Alkoholihaitoista jättilasku yrityksille – T&T: Yllättävä havainto poissaoloista

Työntekijöiden alkoholin käyttö aiheuttaa tutkimuksen mukaan puolen miljardin euron menetykset työnantajille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholi aiheuttaa suomalaisille työnantajille vähintään 500 miljoonan euron kustannukset vuosittain. Tämä käy ilmi tutkijatohtori Niilo Luotosen Alkolle, Ehyt ry:lle ja Työturvallisuuskeskukselle tekemästä raportista.

Kustannukset koostuvat sairauspoissaoloista, työkyvyn laskemisesta ja muista häiriöistä.

Ilmarisen asiantuntijapsykologi Juho Mertanen kertoo Tekniikka&Talous -lehden Tänään töissä -podcastissa yllättävän havainnon poissaoloista. Jopa puolet alkoholista aiheutuvista poissaoloista tulee muiden kuin riskikäyttäjien sairauspoissaoloista.

– Meidän puheissamme alkoholinkäyttäjän stereotypia poikkeaa siitä haittojen tai kustannusten näkökulmasta merkittävimmästä ryhmästä. Kyse voi olla käyttäjistä, jotka käyttävät alkoholia harvoin, mutta sitten niin merkittävässä määrin, että siitä aiheutuu esimerkiksi suurempaa tapaturmariskiä, Mertanen sanoo.

Ehyt ry:n asiantuntija Timo Nerkon mukaan alkoholin käyttö voi jäädä piiloon.

– Meillä on paha käsitys siitä, että vain huono-osaiset tai sosiaaliekonomisesti heikommassa asemassa olevat käyttävät alkoholia. Me ajatellaan, että vain kyykkyviini aiheuttaa ongelmia ja että ne osaavat juojat, jotka juovat kalliita juomia, eivät aiheuta ongelmia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)