Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb Sveitsin rauhankokouksessa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / URS FLUEELER

Alexander Stubb: Rauhankokous oli vasta alku

Ukrainan presidentti kiitti rauhankokouksen osallistujia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonloppuna Sveitsissä järjestettyyn Ukrainan rauhankokoukseen osallistunut tasavallan presidentti Alexander Stubb kuvailee tapaamista ”askeleeksi kohti rauhaa”. Suomi osallistuu jatkossakin tiiviisti ratkaisun löytämiseen, presidentti kirjoitti viestipalvelu X:ssa kokouksen päätyttyä sunnuntaina.

Rauhankokoukseen osallistui edustajia 92 maasta. Kokoukseen osallistunut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiitti sunnuntaina kaikkia osallistuneita maita, ja Zelenskyin mukaan seuraavalle rauhankokoukselle etsitään jo pitopaikkaa. X:ssä Zelenskyi toivoo etenkin Kiinan osallistuvan jatkossa prosessiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suomi ja 79 muuta maata allekirjoitti rauhankokouksen julkilausuman. Mahdollisen tulevan rauhansopimuksen pitää kunnioittaa Ukrainan alueelliseen koskemattomuutta, julkilausumassa painotetaan. Julkilausumassa korostetaan myös ydin- ja ruokaturvallisuutta ja vaaditaan sotavankien vaihtoa.

Kokous oli vasta alku, presidentti Stubb luonnehtii.

– Huippukokous Sveitsissä oli askel kohti rauhaa Ukrainassa. Diplomatia tuotiin sodankäynnin rinnalle ratkaisujen etsimisessä. 100 maan ja järjestön kesken näkemykset olivat hyvin samankaltaisia.

– Kokous oli vasta alku. Työtä jatketaan välittömästi. Suomi osallistuu tiiviisti ja auttaa siinä, missä voimme olla hyödyksi, tasavallan presidentti kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)