Verkkouutiset

Yhdysvaltain Abrams-panssarivaunu harjoituksessa. / LEHTIKUVA / AFP / NIKOLAY DOYCHINOV

Ensimmäiset Abrams-panssarivaunut saapuneet Ukrainaan

Kaluston toimitukset alkoivat kuukausia ennakoitua aiemmin.

M1 Abrams-taistelupanssarivaunujen ensimmäinen erä on saapunut Ukrainaan kuukausia ennakkoarvioita aiemmin.

Kaksi Yhdysvaltain puolustushallinnon lähdettä vahvistaa asian New York Times -lehdelle. Aikainen toimitus tarkoittaa, että kalusto ehtii todennäköisesti mukaan Ukrainan meneillään olevaan vastahyökkäykseen venäläisjoukkoja vastaan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto on luvannut lähettää yhteensä 31 Abramsia Ukrainan tueksi. Loput vaunut saapuvat lähikuukausien aikana.

Ukrainan sotilastiedustelun johtaja Kyrylo Budanov varoitti viime viikolla Warzone-sivuston haastattelussa, että modernia panssarikalustoa on käytettävä hyvin huolellisesti ja varovaisesti operaatioiden tukena. Rintamalla uhkana ovat panssarintorjunta-aseiden ja miinojen lisäksi Venäjän räjähdelennokit.

Budanovin mukaan Abramsit eivät selviytyisi kovin kauaa ehjinä, jos ne vain lähetettäisiin kohti vihollisen asemia.

– Niitä on käytettävä läpimurto-operaatioissa, mutta hyvin huolellisesti, tiedustelujohtaja sanoi.

Ukrainalaissotilaiden 12 viikkoa kestänyt koulutus Abrams-panssarivaunuille aloitettiin loppukeväästä Yhdysvaltain tukikohdissa Saksassa. Saksalaisvalmisteiset Leopardit ja Britannian Challenger 2 -tankit ovat jo osallistuneet taisteluihin Ukrainan eteläosissa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)