Verkkouutiset

Norjan ilmavoimien julkistama kuva venäläisestä Suhoi Su-34 -hävittäjästä lokakuussa 2014. LEHTIKUVA / HANDOUT / NORWEGIAN NATO QRA BODÖ

70 lennokin hyökkäys – Su-34 -koneiden tukikohtaa moukaroitiin

Satelliittikuvien perusteella tukikohta vaurioitui iskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on iskenyt satojen kilometrien päässä etulinjasta sijaitsevaan venäläiseen lentotukikohtaan drooneilla, kertoo The War Zone.

Sateliittikuvien perusteella isku kohdistui 240 kilometrin päässä valtionrajasta sijaitsevaan Morosovskin lentotukikohtaan. Ukrainan sotilastiedustelulaitoksen johtajan, kenraaliluutnantti Kyrylo Budanovin mukaan iskussa käytettiin jopa 70 droonia.

Rostovin alueella sijaitsevasta tukikohdasta operoi lukuisia Suhoi Su-34 -hävittäjäpommittajia. Venäjän ilmavoimien vuonna 2006 käyttöön ottama lentokone on yksi ilmavoimien moderneimpia, ja Venäjä on käyttänyt niitä ahkerasti iskeäkseen ukrainalaiskohteisiin.

Yhdessä lentotukikohdasta otetussa sateliittikuvassa on nähtävissä, että tukikohdan ainoaan suureen hangaariin on isketty. Tuhoutuneen katon läpi on nähtävissä kaksi Su-34 -hävittäjää, jotka todennäköisesti myös vaurioituivat iskussa.

Läheisen asematason asfaltilla on taas nähtävissä kraateri ja merkkejä tulipalosta. Kuvista ei kuitenkaan selviä, oliko paikalla iskuhetkellä lentokoneita.

Matalaresoluutioisten sateliittikuvien perusteella onkin vaikea arvioida, kuinka paljon vahinkoa isku kokonaisuudessaan aiheutti. Budanov kertoo, ettei hänkään ole varma vahinkojen laajuudesta.

– Odotamme lisätietoja, Budanov tiivisti.

Iskussa vaurioitui tiettävästi myös muuntamo, jonka vuoksi sähköt katkesivat lentotukikohdan läheisellä alueella.

Venäläislähteiden näkemykset iskuista vaihtelevat. Yhden sotabloggaajien Telegram-kanavien mukaan iskusta ei aiheutunut vahinkoja, toisen mukaan taas kuusi sotilasta kuoli ja kymmenen haavoittui.

Suositulla Two Majors -kanavalla ihmeteltiinkin, miten Ukraina onnistui iskemään tukikohtaan jopa 70 droonilla.

– Heidän kykynsä läpäistä ilmapuolustus ennen iskua lentokentälle osoittaa, että vihollisella on edelleen kyky aiheuttaa tappioita tällaisilla kotivalmisteisilla aseilla, kanavalla todettiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)