Verkkouutiset

Veikko Vennamo vuonna 1972. LEHTIKUVA / JORMA POUTA

13540 puheenvuoroa – HS: Hän on ollut eniten äänessä eduskunnassa

SMP:n perustaja Veikko Vennamo on historian puheliain kansanedustaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat listaa tästä löytyvässä jutussaan eniten puheenvuoroja eduskunnassa kautta aikojen käyttäneet kansanedustajat. Heistä yksi on kirkkaasti ylitse muiden.

Suomen Maaseudun Puolueen eli SMP:n perustaja Veikko Vennamo (1913-1997) oli selvityksen mukaan eduskunnassa enemmän äänessä kuin kukaan muu. Vennamo ehti käyttää urallaan kaikkiaan 13 540 puheenvuoroa. Vennamo oli kansanedustajana vuosina 1945-1962 ja vuosina 1966-1987. Ero toiseksi eniten puheenvuoroja käyttäneeseen vihreiden Erkki Pulliaiseen on valtava. Pulliainen ehti käyttää 24 vuoden kansanedustajan urallaan 7 566 puheenvuoroa.

Tällä hetkellä istuvista kansanedustajista eniten puheenvuoroja on käyttänyt perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi. Kankaanniemelle on kertynyt 3 772 puheenvuoroa. Kankaanniemi oli kristillisdemokraattien ja sen edeltäjän Suomen Kristillisen Liiton kansanedustajana 1987-2011. Hän nousi eduskuntaan perussuomalaisista vuonna 2015.

Toiseksi eniten istuvista edustajista on puhunut kokoomuksen konkariedustaja Ben Zyskowicz. Zyskowicz on nykyisen eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja. 43 vuoden eduskuntauralla hän on pitänyt kaikkiaan 3716 puheenvuoroa.

Edit 27.6.2022 09.00: Korjattu Ben Zyskowiczin puheenvuorojen määrä HS:n artikkelissa mainitusta 3549 eduskunnan sivuilla mainittuun lukuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)