Verkkouutiset

Monet vuokratyöntekijät tyytymättömiä asemaansa

Vuokratyöntekijöistä yli puolet on omasta mielestään heikommassa asemassa kuin yrityksen muut työntekijät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vain kolmannes vuokratyötekijöistä kokee olevansa yhtä hyvässä asemassa muiden työntekijöiden kanssa, käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriön tuoreesta selvityksestä.

Vuokratyöntekijöiden mukaan heillä oli muun muassa muita työntekijöitä heikommat etuudet, työn jatkuvuus oli epävarmaa, palkat huonompia ja työtehtävät huonompia ja yksipuolisia. He myös kokivat olevansa ulkopuolisia.

Ei siis mikään ihme, että selvityksen mukaan kaksi kolmasosaa vuokratyöntekijöistä haluaisi vakituisen työpaikan.

Myöskään tietoa ei aina jaeta vuokratyöntekijöille riittävästi. Määräaikaisessa työsuhteessa oli kyselyyn vastanneista vuokratyöntekijöistä 76 prosenttia, mutta lähes 40 prosenttia ei tiennyt työsuhteensa kestoa eikä noin 10 prosenttia edes sen perusteita.

Vuokratyöntekijät olivat kuitenkin tyytyväisiä perehdytykseen ja vuokrayrityksen ja itsensä väliseen tiedonvaihtoon.

Työnantajat puolestaan olivat tyytyväisiä vuokratyön helppouteen ja nopeuteen. Lisäksi he saavat mielestään hyviä työntekijöitä vuokrayritysten kautta.

Selvitys liittyy työ- ja elinkeinoministeriön vuokratyötä selvittävän työryhmän työhön. Tarkoituksena oli selvittää oikeuskäytännön ja vuoden alussa voimaan tulleen lainsäädännön vaikutuksia vuokratyöhön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)