Verkkouutiset

Turvapaikanhakijoille tarvitaan lisää vastaanottopaikkoja

Turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkojen tarve on kasvussa, kertoo Maahanmuuttovirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttovirasto on lisännyt Vaasan, Kemin ja Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksiin lokakuun alusta alkaen yhteensä 130 majoituspaikkaa.

Lisäyksen jälkeen Vaasan ja Kemin keskuksissa on 150 paikkaa sekä Mänttä-Vilppulan keskuksessa 175 paikkaa. Lisämajoituspaikat järjestetään vuokraamalla tarvittava määrä asuntoja.

– Suomesta turvapaikkaa hakevien henkilöiden määrä on elo-syyskuun aikana ollut hiukan tavallista suurempi, kertoo ylitarkastaja Veikko Pyykkönen Maahanmuuttovirastosta.

Elokuussa Suomeen saapui 355 turvapaikanhakijaa ja syyskuussa 404. Tavallisesti tulijoita on noin 260 henkilöä kuukaudessa eli noin 3 200 henkilöä vuodessa.

– Tulijoiden määrä on kasvussa mutta kasvu on hyvin maltillista. Syksy on aina vilkkaampaa aikaa, syytä tähän ei tiedetä, sanoo Pyykkönen.

Lokakuun alkuun mennessä Suomesta on hakenut turvapaikkaa 2 504 henkilöä.

Vastaanottokeskusten majoituskapasiteettia on viime vuosina sopeutettu tulijamääriin, jotta majoituspaikat olisivat käytössä mahdollisimman tehokkaasti. Paikkoja on vuodesta 2010 lähtien vähennetty liki 2 000 paikalla. Käyttöaste vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 92 prosenttia ja alaikäisyksiköissä sata prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)