Verkkouutiset

Tilaajan vastuuta tiukennetaan

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta puoltaa ns. tilaajavastuulain muuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valiokunnan mietinnön mukaan tilaajan vastuuta tiukennetaan suurentamalla laiminlyöntimaksuja ja ulottamalla nykyisin rakentamistoimintaa koskeva korotettu laiminlyöntimaksu koskemaan kaikkia toimialoja. Lisäksi selvitysvelvollisuus laajenee työterveyshuollon järjestämistä koskevalla selvityksellä.

Tilaajavastuun tarkoituksena on vähentää yrityksille harmaasta taloudesta ja epäterveestä kilpailusta aiheutuvia haittavaikutuksia.

Valiokunnan mielestä harmaan talouden torjunnan tehostaminen kaikilla toimialoilla on tarpeellista ja säännösten yhdenmukaistaminen tärkeää.

Valiokunta katsoo kuitenkin, että rakentamistoiminnassa on edelleen tarkoituksenmukaista ja tarpeellista jatkaa siellä pitkää noudatettua käytäntöä työntekijöiden sosiaaliturvan määräytymistä koskevien selvitysten vaatimisesta myös sopimusaikana ja ehdottaa sitä koskevan erityissäännöksen lisäämistä tilaajavastuulain rakentamistoimintaa koskevaan pykälään.

– Tilaajan velvollisuutena on ennen työn aloittamista varmistaa laiminlyöntimaksun uhalla, että vaaditut todistukset on toimitettu, työelämä- ja tasa-arvovaliokunta toteaa.

Laiminlyöntimaksua ei kuitenkaan määrättäisi velvoitteidensa mukaisesti huolellisesti toimineelle tilaajalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)