Verkkouutiset

Kaivosteollisuuden haasteet painavat Metsoa

Prosessiteollisuusalan yrityksen Metson haasteet kaivosteollisuuden laitemarkkinoilla jatkuivat kolmannella vuosineljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metson toimitusjohtajan Matti Kähkösen mukaan kolmas vuosineljännes oli toiminnallisesti kaksijakoinen.

– Kehitys oli myönteistä Services- ja Flow Control -liiketoiminnoissa, ja molemmissa saadut tilaukset ja kannattavuus paranivat vertailukauteen nähden. Haasteet kaivosteollisuuden laitemarkkinoilla sen sijaan jatkuivat usean aikaisemman neljänneksen tapaan, hänen kertoo yhtiön tulostiedotteessa.

Kysyntä kaivosteollisuuden laitemarkkinoilla oli hänen mukaansa edelleen heikkoa. Pienempi tilauskanta on painanut kaivoslaitteiden liikevaihtoa alas, millä oli heikentävä vaikutus Metson tulokseen.

Metson liikevaihto laski heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 937 miljoonasta 861 miljoonaan euroon. Liikevoitto putosi 124 miljoonasta 72 miljoonaan euroon.

– Kolmannen neljänneksen kohokohta oli Metson uuden strategian julkistaminen. Jatkamme sen mukaisesti muutostamme entistä fokusoidummaksi, integroituneemmaksi ja kannattavammaksi yhtiöksi, Kähkönen lupaa.

Metso odottaa kaivoslaitteiden ja -projektien kysynnän jatkuvan heikkona mutta vakaana. Sen sijaan kaivoslaitteisiin liittyvien palveluiden kysyntä jatkuu hyvänä.

Hyvänä tai tyydyttävänä jatkuu kysyntä myös kivenmurskauslaitteissa sekä kivenmurskausteollisuuden palveluissa, venttiili- ja pumppuliiketoiminnassa sekä prosessiautomaatiojärjestelmissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)