Verkkouutiset

Tämän takia hallitus varasi viisi miljoonaa Talvivaara-rahaa

Kainuun ely-keskus ei aivan luota Talvivaaraan, sanoo Hannele Pokka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ei luota Talvivaaraan. Tämä on syy, miksi hallitus päätti kuluneella viikolla lisäbudjetissaan varata viisi miljoonaa euroa ”Talvivaaran kaivosalueen ympäristön pilaantumisen torjumiseen”.

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka sanoo, että Kainuun ely-keskus esitti hallitukselle pyynnön, että sen tulee varata kyseinen määräraha. Se otetaan käyttöön, jos Talvivaara ei itse pysty huolehtimaan, että kaivoksella on riittävästi jätevesialtaita ja vedenpuhdistuskalustoa.

– Tähän saakka Talvivaara on aina hoitanut velvoitteensa. Nytkin se on ilmoittanut, että tarvittavat laitteet on tilattu. Mutta Kainuun ely-keskus ei aivan luota Talvivaaraan, Pokka toteaa.

Talvivaaralla on joulukuun alkuun asti aikaa hankkia lisärahoitusta. Rahoitus on ehtona, että yhtiö pääsee yrityssaneeraukseen. Jos rahoitusta ei löydy, yhtiö ajautuu konkurssiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)