Verkkouutiset

Demarivaikuttajat kinaavat –”Oikeassahan Rinne on”

Mikael Jungner ja Demokraatin ex-päätoimittaja Juha Peltonen kinaavat Juhana Vartiaisesta ja yhteisöveron alennuksesta. Peltosen mukaan Jutta Urpilainen on myöntänyt, ettei seurannut riittävästi keskustelua, jota puolueen talouspoliittisessa työryhmässä yhteisöverosta käytiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtajakilpaan ilmoittautunut ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne totesi maanantaina Kauppalehdessä, että Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiaisen puheet leimaavat SDP:tä.

– Eipä tässä kovin kauaa mennyt kun linjavaali kääntyi mustamaalauskampanjaksi. Syvä huokaus, SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner kirjoittaa Facebook-profiilissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän ajautuu keskustelussa sanaharkkaan SDP:n äänenkannattaja Demokraatin ex-päätoimittaja Juha Peltosen kanssa.

– Ei ole kovin pahaa mustamaalausta olla eri mieltä Vartiaisen kanssa. Oikeassahan Rinne on. Vartiainen oli SDP:n kanssa vastakkaisella linjalla jo ennen Suomeen paluutaan. Miksi siis nimitettiin vastuulliseen tehtävään? Kuka nimitti, Peltonen kysyy.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen esitti Vartiaista tehtävään.

Yhteisöveron alennus kuohuttaa

Antti Rinne arvostelee Kauppalehden haastattelussa myös hallituksen tekemää yhteisöveron alennusta. Hänen mukaansa homma meni överiksi. Jungner muistuttaa keskustelussa, että yhteisöveron alennus on ollut voimassa vasta kuukauden.

– Ei sen vaikutuksia vielä tiedetä. Asiantuntijoiden kannoissa yhteisövero oli ehdottomasti suosituin, kun selvitettiin millä heidän mielestään kasvun saa käyntiin, Jungner sanoo.

Peltosen mukaan asia riippuu siitä, keltä asiantuntijoilta kysyy.

– Päätettyään yritysveron alentamisesta Urpilainen ”myönsi” puoluehallitukselle, ettei ollut ”ehkä riittävästi seurannut sitä keskustelua, jota puolueen talouspoliittisessa työryhmässä käytiin”. SDP:n puheenjohtajalle tuli siis yllätyksenä, ettei yritysveron alentaminen ollut sosialidemokraattisen talouspolitiikan keinovalikoimassa päällimmäinen vaihtoehto, Peltonen kirjoittaa.

Hänen mielestään yritysveron alentaminen tuo valtion verotuloihin ainoastaan miljardin aukon vuosittain.

Peltonen sai potkut Demokraatista viime keväänä. Lähtöpassit johtuivat hänen mukaansa siitä, että lehti uutisoi Jutta Urpilaisen masinoiman ministerikierrätyksestä etuajassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)