Verkkouutiset

Huippupoliitikko paljasti: Tämän vuoksi Viro menestyy

Viron entinen pääministeri ja entinen EU-komission varapuheenjohtaja Siim Kallas uskoo liberaalin ajattelun tuoneen menestystä virolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Valtiokapitalismin suosiminen on historian saatossa ollut aina lyhytnäköistä politiikkaa”, talousmiehenä tunnettu Siim Kallas totesi Taras Shevchenkon yliopistossa Ukrainan Kiovassa pitämässään esitelmässä.

”Viro on onnistunut saavuttamaan menestystä, koska meillä on ollut kanttia tehdä päätöksiä, jotka ovat vaikuttaneet monista muista radikaaleilta ja jopa vaarallisilta.”

Viron yleisradion mukaan Kallas sanoi ymmärtävänsä, etteivät hänen liberaalit ajatuksensa ole enää suosittuja Euroopassa. Niiden ajamista hän ei kuitenkaan aio lopettaa.

”Ne ovat tuoneet suurta menestystä Virolle”, hän totesi.

Kallas nosti virolaisina menestystarinoina esiin muun muassa vuoden 1992 valuuttauudistuksen ja vuonna 1997 saadun viisumivapauden Suomen kanssa.

”Minusta saimme viisumivapauden Suomen median ansiosta. Se tuki meitä hallituksen vastarinnasta huolimatta.”

Kallaksen mukaan Suomessa uskottiin, että viisumivapaus toisi Virosta paljon rikollisia Suomeen. Suomella oli samaan aikaan jo viisumivapaus Puolan kanssa.

”Meidän kantamme oli, että Puolassa oli enemmän rikollisia, kuin Virossa asukkaita. Siitä tuli silloin vahva argumentti”, Kallas muistelee.

Viro on Kallaksen mukaan menestynyt tarttumalla nopeasti tilaisuuksiin, joita sille on tarjoutunut. Hän muistuttaa, että tarjoukset ovat aina voimassa vain tietyn ajan.

”Suurimmat ja merkittävimmät tilaisuudet olivat ehdottomasti EU:n ja Naton jäsenyydet, jotka saivat runsaasti poliittista vastarintaa lännestä – Venäjästä puhumattakaan”, Kallas totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)