Verkkouutiset

Suomalaisnaiset surmattiin Afganistanissa – Suomi vaatii selvitystä

Suomi vaatii Afganistanilta perusteellista selvitystä surmatöistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi suomalaisnaista ammuttiin Länsi-Afganistanissa Heratin kaupungissa torstaina.

Ulkoministeriö tiedottaa olleensa yhteydessä menehtyneiden omaisiin sekä työnantajaan ja esittäneensä surunvalittelut.

Suomalaiset työskentelivät International Assistance Mission -järjestön hankkeessa. Järjestöllä on yhteistyötä suomalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa Afganistanissa.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry tiedotti iltapäivällä, että surmatut olivat järjestön työntekijöitä. Naiset olivat järjestön pitkäaikaisia työntekijöitä, joilla molemmilla oli vuosien kokemus terveydenhoitotyöstä alueella.

Rikoksen selvittäminen kuuluu Suomessa keskusrikospoliisille, jolle ulkoministeriö antaa virka-apua Afganistanissa. Päävastuussa rikoksen tutkinnassa ovat Afganistanin viranomaiset.

Pääministeri Alexander Stubb ja presidentti Sauli Niinistö vaativat surunvalittujensa yhteydessä torstaina afganistanilaisilta perusteellista selvitystä surmatöistä.

Ulkoministeriön mukaan Suomen suurlähetystölle on ilmoittautunut Afganistanissa 41 suomalaista, joista avustustyöntekijöitä on viisi ja EUPOL-tehtävissä on 36.

Heidän lisäkseen Suomella on ISAF-operaatiossa noin 100 sotilasta vuoden loppuun saakka. Heidät on sijoitettu pääosin Mazar-e-Sharifin alueelle Pohjois-Afganistaniin.

Alexander Stubb sanoi lausunnossaan torstaina, että Suomen arvioitava Afganistanin turvallisuustilanne uudelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)