Verkkouutiset

Leikkaus kannattaa: kauniimmat pääsevät pois Pohjois-Koreasta

Jopa joka viides pohjoiskorealainen yliopisto-opiskelija käy kauneusleikkauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

DailyNK:n mukaan kauneusleikkaukset ovat yhä suositumpia Pohjois-Koreassa. Leikkauksia tehdään etenkin opiskelijoille. He pyrkivät hoitamaan operaatiot alta pois kesällä ennen kuin syksyn opinnot alkavat.

”Naisille asetetaan tiukempia ulkonäkövaatimuksia kuin ennen. Silmäluomien leikkaukset ja kulmien tai huulien tatuoiminen ovat yhä suositumpia”, Jangkangissa asuva lähde kertoi DailyNK:lle.

Hänen mukaansa leikkaukset ovat suosituimpia parikymppisten naisten keskuudessa. Suosion syyt ovat käytännönläheisiä.

”Leikkauksiin mennään ennen kaikkea ulkonäön tuomien etujen vuoksi. Kauneus on tärkeä kriteeri, kun määritellään, saako nainen halutun tilaisuuden työskennellä ulkomailla.”

Parempien tulevaisuudennäkymien lisäksi kauneusleikkauksien suosion kasvun taustalla on todennäköisesti myös Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-Unin hallintokauden mukanaan tuoma nuoruuden ja ulkonäön ihannointi.

Kimin vaimosta Ri Sol Justa on tullut Pohjois-Koreassa seurattu esikuva, jonka asuista naiset voivat päätellä, kuinka rohkeasti he uskaltavat pukeutua.

Pohjois-Korea on aikanaan rajoittanut muun muassa korkokenkien ja asusteiden käyttöä. Naisia on myös kielletty pitämästä housuja. Kim Jong-Unin hallintokaudella säännöt ovat kuitenkin löystyneet.

Kauneusleikkaukset ovat suosiostaan huomiotta virallisesti laittomia Pohjois-Koreassa. Niistä ei kuitenkaan varsinaisesti rangaista ja toimenpiteitä tarjotaan avoimesti valtion omistamilla klinikoilla ja sairaaloissa.

Leikkaukset ovat silti kalliita tavallisille pohjoiskorealaisille ja monet päättävätkin kääntyä kotikäyntejä tekevien kirurgien puoleen. Suinkaan kaikki heistä eivät kuitenkaan ole edes lääkäreitä ja itseoppineiden plastiikkakirurgien epäonnistuneista leikkauksista kiertää runsaasti kauhutarinoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)