Verkkouutiset

Amerikkalaissotilas kuoli Ukrainassa

Mark Paslawsky otti Ukrainan kansalaisuuden ennen kuolemaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaissyntyinen sotilas Mark Gregory Paslawsky, 55, on kuollut taistelussa separatistijoukkoja vastaan, kertoo Ukrainan sisäministeriö. Hän oli Ukrainan kansalainen, joka oli Yhdysvaltain-vuosinaan saanut sotilaskoulutuksen West Pointissa New Yorkissa.

Sisäministerin avustaja Anton Gerashtshenko kertoi asiasta Facebook-sivuillaan ja julkaisi samalla valokuvan Paslawskysta.

Paslawsky oli syntynyt New Yorkissa ukrainalais-amerikkalaiseen perheeseen. Hän muutti Ukrainaan vuonna 1991, kun maa itsenäistyi Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena.

Aiemmin tässä kuussa Paslawsky kertoi Vice News -kanavalle, että hän oli ottanut Ukrainan kansalaisuuden voidakseen ”taistella ukrainalaisena” maan sisällissodassa.

– Olen ukrainalaista alkuperää, ja vanhempien taustan vuoksi olen oikeutettu saamaan kansalaisuuden välittömästi, Paslawsky kertoi tuolloin.

Paslawskyn kuolemasta kertoo the Moscow Times. Lehti toteaa, että venäläislehdistössä Paslawskya pidetään yhdysvaltalaisena palkkasotilaana. Paslwasky on ainoa yhdysvaltalaissyntyinen, jonka tiedetään taistelleen Ukrainassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)