Verkkouutiset

Onnellisimmat homot löytyvät Pohjoismaista – Suomi muiden perässä

Venäjän ihmisoikeustilanne tilanne heikkenee, kertoo homojen onnellisuusindeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islannissa asuvat maailman onnellisimmat homoseksuaalit, kertoo Planet Romeon julkaisema homojen onnellisuusindeksi GHI. Islanti saa onnellisuusasteikolla yhdestä sataan arvon 79. Islantia seuraavat Norja (77), Tanska (76) ja Ruotsi (73).

Suomi löytyy ranking-listan sijalta 12 ja sen GHI-arvo on 69. Suomalaisvastaajista 71 prosenttia sanoo, että yhteisön asenne heitä kohtaan on parantunut viimeksi kuluneen vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Planet Romeo on Amsterdamissa päämajaansa pitävä yhteisö, johon kuuluu järjestön oman ilmoituksen mukaan miljoonia jäseniä. Järjestö mittasi homojen onnellisuutta kyselyllä, johon vastasi 115 000 ihmistä ympäri maailman.

Kyselyssä oli kolme osaa: miten asuinyhteisönne suhtautuu homoihin, miten ihmiset kohtelevat homoja ja miten tyytyväisiä olette elämäänne.

Listan viimeisenä on Uganda, jossa homojen onnellisuusindeksi saa arvon 20. Kaksi kolmasosaa ugandalaishomoista sanoo, että heidän vanhempansa eivät hyväksy heitä. Hieman alle joka toinen sanoo, että heiltä on evätty koulutus tai terveydenhuolto homouden vuoksi.

Venäjä löytyy 127 maan joukosta sijalta 87. Sen edellä ovat muun muassa Arabiemiraatit, Oman, Turkki ja Kiina. Lähes kaksi kolmasosaa venäläisistä vastaajista sanoo, ettei uskaltaisi pitää kumppaniaan kädestä julkisella paikalla.

Joka viides venäläishomo on muuttanut toiselle paikkakunnalle syrjinnän vuoksi. Noin vastaajista sanoo, että tilanne on muuttunut huonommaksi viimeksi kuluneen vuoden aikana. Kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että homojen vastaiset lait ovat tiukentuneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)