Verkkouutiset

Taivas Kreikan yllä tummenee

Mustat pilvet näyttävät lehtiuutisten mukaan kerääntyvän Kreikan taivaalle kesäkuun lähestyessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan pääministeripuolue Syrizan keskuskomitea hylkäsi Ylen mukaan sunnuntain äänestyksessään ehdotuksen jättää maksamatta kesäkuussa erääntyvä summa Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle.

Syrizalainen sisäministeri Nikos Voutsis varoitti sunnuntaina televisiohaastattelussa, ettei Kreikka voi maksaa kesäkuun maksuerää, sillä rahaa ei ole.

Kauppalehti kertoo, että eQ Varainhoidon mukaan markkinoilla Kreikan lainat hinnoitellaan kertoimilla, jotka ennakoivat, että Kreikan lainoja tullaan leikkaamaan.

Perjantaiksi Kreikka tarvitsee rahaa palkkojen ja eläkkeiden maksuun. Noin kahden viikon kuluttua pitäisi maksaa noin 305 miljoonaa euron lainat pois, ja kesäkuun aikana erääntyy yli 1,6 miljardia euroa lainaa maksettavaksi.

Yhdysvaltain keskuspankin entinen pääjohtaja Alan Greenspan on Kauppalehden mukaan sanonut hollantilaislehden haastattelussa, että on vain ajan kysymys, milloin Kreikka jättää euron.

Greenspanin mielestä mitä pikemmin Kreikka lähtee eurosta, sen parempi kaikille. Hänen mukaansa velkojien on turha odottaa, että maa pystyisi maksamaan velkansa takaisin.

Terveydenhuollon leikkaukset näkyvät Talouselämän mukaan Kreikan sairaaloissa pulana perustarvikkeista kuten särkylääkkeistä, saksista ja lakanoista.

KAT-sairaalan kirurgiharjoittelijan mukaan rahaa ei ole edes ambulanssien polttoaineeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)