Verkkouutiset

Presidentti Niinistö tapasi Meksikon presidentin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee tiistaina Meksikon senaatissa ja tapaa muuta valtiojohtoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Meksikon presidentin Enrique Peña Nieton valtiovierailullaan Meksikossa maanantaina. Presidentit keskustelivat maiden suhteiden ja talousyhteistyön kehittämisestä.

– Suomella ja Meksikolla on pitkä historia hyvästä yhteistyöstä, mitä arvostamme suuresti. Jaamme samanlaisia näkemyksiä ja teemme yhteistyötä monilla kansainvälisillä foorumeilla, kuten YK:ssa ja ilmastonmuutosneuvotteluissa, presidentti Niinistö sanoi keskustelujen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Meksiko on Latinalaisen Amerikan kiinnostavimpia investointikohteita, ja käynnissä olevat suuret reformit kasvattavat vetovoimaa entisestään. Jo nyt maassa toimii runsaasti suomalaisia yrityksiä mm. ICT-, energia- ja clean tech -sektoreilla, presidentti Niinistö sanoi ja toivotti meksikolaisyritykset tervetulleiksi investoimaan Suomeen.

Presidentti Peña Nieto nosti esiin Suomen erinomaisen osaamisen koulutuksessa ja metsäsektorilla sekä innovaatioalan yhteistyön. Vierailulla myös allekirjoitettiin muun muassa näitä aloja koskevia yhteistyösopimuksia yliopistojen sekä vientiorganisaatioiden välillä.

Lisäksi keskustelussa olivat alueelliset ja kansainväliset kysymykset. Presidentti Niinistö totesi, että Meksikon rooli ja vaikutusvalta kansainvälisesti on kasvamassa.

– Se on kasvamassa välittäjän suuntaan. Me tarvitsemme tänä päivänä maita, jotka välittävät – myös toisistaan”, presidentti Niinistö sanoi.

Presidentti Niinistö esitti presidentti Peña Nietolle kutsun vierailla Suomessa.

Tiistaina presidentti Niinistö vierailee Meksikon senaatissa ja tapaa muuta valtiojohtoa. Vierailun aikana järjestetään myös yritystapaamisia sekä Suomen ja Meksikon taloussuhteita käsittelevä seminaari. Lisäksi ohjelmassa on tutustumista Meksikon kulttuuriin ja historiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)