Verkkouutiset

Suomen ja Kiinan välille sosiaaliturvasopimus

Suomi ja Kiina ovat allekirjoittaneet sosiaaliturvasopimuksen, joka vaikuttaa maiden välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sopimuksen allekirjoitti Suomen puolesta sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) ja Kiinan puolesta varaministeri Hu Xiaoyi maan työvoima- ja sosiaaliturvaministeriöstä.

Sopimus koskee erityisesti eläkkeitä. Uuden sopimuksen perusteella ns. lähetetyt työntekijät voivat pysyä Suomen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä viiden vuoden ajan. Tältä ajalta työnantajan ei tarvitse maksaa eläke- tai työttömyysvakuutusmaksuja Kiinaan.

Vastaavasti Kiinasta lähetetyt työntekijät pysyvät kiinalaisen järjestelmän piirissä, eivätkä kuulu Suomen työeläkkeen tai työttömyysvakuutuksen piiriin.

Sopimuksella vältetään kaksinkertaiset eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut lähetettyjen työntekijöiden osalta. Tämä on tärkeää Kiinassa toimiville suomalaisille yrityksille ja niiden työntekijöille.

Uuden sosiaaliturvasopimuksen mukaan Kiinassa mahdollisesti ansaittu eläke maksetaan Suomeen.

Suomen ja Kiinan välisen sosiaaliturvasopimuksen arvioidaan tulevan voimaan ensi vuonna, kun kumpikin sopimusvaltio on saattanut päätökseen sisäiset voimaansaattamistoimensa.

EU-maista vastaava sopimus Kiinan kanssa on Saksalla ja Tanskalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)