Verkkouutiset

Asunnonostoaikeet on laitettu jäihin

Talouden yleinen epävarmuus näkyy myös asuntomarkkinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

LähiTapiolan tiistaina julkaiseman Arjen katsauksen mukaan moni suomalainen on laittanut isommat hankinnat täysin jäihin.

Tutkimuksen mukaan 80 prosenttia suomalaisista ei ole aikeissa ostaa tai vaihtaa asuntoa. Vain kolme prosenttia suomalaista ilmoittaa olevansa ostamassa asuntoa. Tulos on usean vuoden mittausjakson alhaisin.

Ostoaikeista saattaa lykätä myös se, että lähes 60 prosenttia suomalaisista kokee pääkaupunkiseudun olevan asuntokuplan kourissa.

LähiTapiolan kiinteistövarainhoidon toimitusjohtajan Vesa Immosen mukaan epävarma ilmapiiri ei tarkoita asuntomarkkinoiden romahdusta, koska kysyntää sekä uusille että vanhoille asunnoille on edelleen.

Hänen mukaansa erityisesti pääkaupunkiseudulla pula kohtuuhintaisista asunnoista jatkuu.

Immosen toteaa, että tällä hetkellä ostajan kannattaa varoa kahden asunnon loukkua, eli nykyinen asunto kannattaa myydä ennen uuden asunnon hankkimista.

– Lisäksi ostajan kannattaa varautua korkotason nousuun esimerkiksi lainaa lyhentämällä matalien korkojen aikana tai vastaavasti säästämällä erotuksen matalien ja korkeiden korkojen välillä pahan päivän varalle, Immonen sanoo.

LähiTapiola teetti arjen katsausta varten tutkimukset Taloustutkimuksella ja YouGovilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)