Verkkouutiset

Euroopan pörsseissä ankea alkupäivä

Osakemarkkinat ovat Euroopassa olleet maanantaina aamupäivällä selvässä laskussa, mutta ankean aamun jälkeen meno on jo hieman tasaantunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan kriisin kärjistyminen viikonloppuna on vaikuttanut eurooppalaisiin pörsseihin masentavasti. Osakemarkkinat olivat maanantaina aamupäivällä selvässä laskussa, mutta ankean aamun jälkeen meno on jo hieman tasaantunut.

Euromaat eivät päässeet viikonloppuna sopuun Kreikan lainaohjelman jatkosta. Kreikka on joutunut talletuspaon takia sulkemaan pankkinsa viikon ajaksi ja rajoittamaan pääomaliikkeitä. Myös Ateenan pörssi on suljettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maanantaina Lontoon pörssin sadan suurimman yhtiön indeksi putosi heti aamusta 2 prosenttia. Puolen päivän aikaan lasku oli hieman tasaantunut noin 1,5 prosenttia. Aiemmin Aasiassa Japanin Nikkei-indeksi laski lähes 3 prosenttia.

Saksan Dax-indeksi ja Ranskan Cac laskivat molemmat aamulla yli 3 prosenttia, ja vielä puolelta päivin ne olivat yhä noin 3 prosentin pudotuksessa.

Helsingin pörssin alamäki oli aamulla kolmisen prosenttia. Puolelta päivän pudotus oli enää runsaat 2 prosenttia. Tukholma oli alle 2 prosentin laskussa.

Etelä-Euroopassa erityisesti pankkiosakkeet ovat paineessa. Espanjalaispankeista esimerkiksi Banco Popular Espanolin kurssi on romahtanut 7,8 prosenttia ja Italiassa Banca Monte dei Paschi Sienan kurssi on tullut alas 6,6 prosenttia.

Valuuttamarkkinoilla Euron arvo on pudonnut alle 1,1 dollarin.

(BBC, Yle, Kauppalehti)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)