Verkkouutiset

Petteri Orpo: Kokoomuksen vaalitulosta ei tule kaunistella

Sisäministeri Petteri Orpon mielestä eduskuntavaalituloksen ja pitkän hallitustaipaleen tulee herättää kokoomus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petteri Orpo kirjoittaa Nykypäivä-lehdessä otsikolla Tulevaisuus, työ ja talous ohjenuorana. Orpon mukaan kokoomus saavutti vaikean vaalikauden jälkeen hallitusohjelmaneuvotteluissa hyvän tuloksen ja hallituspohja on erinomainen mahdollisuus tehdä vastuullista, keskustaoikeistolaista politiikkaa.

Hänen mukaansa ohjelmassa olevia ”uudistuksia olisi ollut vaikea kuvitella millään muulla hallituspohjalla – ja mahdotonta kuvitella ilman kokoomusta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kokoomus on uskaltanut puolustaa vapautta, inhimillisyyttä, avoimuutta, suvaitsevaisuutta, demokratiaa ja ihmisoikeuksia hyvinä aikoina, myötätuulessa. Nyt kysymys kuuluu, onko meistä taas puolustamaan näitä tärkeitä arvoja, vastatuulen ja myrskyjen aikana, Petteri Orpo kysyy.

– Arvopohjamme on mielestäni vakaa. Siitä huolimatta vaalituloksen ja pitkän hallitustaipaleen tulee herättää meidät.

Hänen mukaansa ”kevään eduskuntavaalien tulos oli kannatuksella mitattuna huonoin 20 vuoteen. Kansanedustajia kokoomuksella on ollut viimeksi näin vähän 40 vuotta sitten”.

– Näitä lukuja ei tule kaunistella. On tärkeää käydä rehellistä ja syvällistä sisäistä keskustelua. Meistä ei saa tulla hallintopuolue eikä vaalipuolue. Aatetta, viestintää ja järjestötyötä on huollettava ja kehitettävä.

– Työtä on edessä ja savotta on suuri. Puhumme paljon Suomen uudistamisesta. Meillä pitää olla myös uskallusta ja pitkäjänteisyyttä uudistua itse.

Orpon mukaan ”puolueella on nyt oiva hetki käydä aatteellista pohdintaa ja tutkiskelua. Valmiita ratkaisuja tärkeämpää on vilkas keskustelu ja kattava pohdinta. Aito tuloksekas tekeminen tulee sitten yhteisten tavoitteiden kautta”.

– Puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb aloittaa puolueessa aatteellisen ja järjestöllisen uudistustyön. Olen tästä hyvin tyytyväinen. Toivon, että kaikki osallistuvat aatekeskusteluun vilkkaasti, luovasti ja avoimesti. Tehdään tästä kesästä ja tulevasta syksystä keskusteleva.

Entiset arvot

Petteri Orpo muistuttaa kokoomuksen olleen vuodesta 1987 lähtien hallituksessa 24 vuotta, ja nyt edessä lienee neljä lisää.

– Isänmaan kannalta se on erinomainen asia, hän toteaa ja käy läpi puolueen arvoja.

– Muutoksen keskellä kokoomukseen vanhastaan liitetty lause kodista, uskonnosta ja isänmaasta elää vahvasti tänäkin päivänä, Petteri Orpo kirjoittaa.

– Koti on tänäkin päivänä vastuunkannon yksikkö. Puhuttaessa kodista, puhumme ihmisten vastuusta itsestään ja läheisistään. Puhumme vanhemmuudesta. Puhumme siitä, että aikuisen vastuuta ei voi ulkoistaa, vaikka perhemuoto olisikin jokin muu kuin perinteinen ydinperhe, Petteri Orpo kirjoittaa.

Hänen mukaansa entistä tärkeämpää on puhua myös isovanhempien roolista perheissä.

– Uskonnosta puhuttaessa tunnustamme sen, ettei maailmaa voi rakentaa vain hetken mielijohteen, edunjakotaistelun tai trendien varaan. Tulevaisuuden rakentamisessa tarvitaan arvoja ja rehellisiä eettisiä valintoja.

Orpon mukaan ”uskonnot, ihanteet ja hyveet tuovat elämäämme suuntaa. Ne luovat jykevyyttä, juurevuutta ja jatkuvuutta”.

– Isänmaa on meille edelleen kehitystä edistävä ja suomalaisia koossa pitävä voima. Kokoomus lähtee siitä, että yhteiskunta ja valtio ovat ihmisiä varten. Ihmisten pitää saada toteuttaa vapauttaan sekä taloudellisissa että moraalisissa kysymyksissä loukkaamatta toisten vastaavaa vapautta, Orpo toteaa.

– Yhdessä voimme kuitenkin hoitaa tietyt asiat paremmin kuin yksin. Esimerkiksi turvallisuus, tasa-arvoinen koulutus, terveyspalvelut ja sosiaalipalvelut heikoimmassa asemassa oleville ovat isänmaan palvelusta. Meillä jokaisella on vastuu toisistamme ja Suomen pärjäämisestä kansainvälisessä ympäristössä. Tämän päivän isänmaallisuus on vahvasti myös kansainvälisyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)