Verkkouutiset

Espoossa pormestarimalli ei innosta

Pormestarimalliin siirtyminen sai vain vähäistä kannatusta Espoon valtuustoryhmiltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Myöskään uuden kuntalain mukaiset valiokuntamalli ja puheenjohtajamalli eivät saaneet kannatusta, eikä niitä oteta Espoossa käyttöön.

– Espoo keskittyy jatkossa nykyisen mallin kehittämiseen ja luottamushenkilöiden toimintaedellytysten parantamiseen, todetaan kaupunginhallitukselle maanantaina annetussa tilannekatsauksessa.

Luottamushenkilöorganisaation kehittämisehdotuksia käsitellään jatkossa kaupunginhallituksen ja valtuuston työseminaarissa.

Espoon valtuustoryhmät kannattivat poikkihallinnollisen kehitysohjelmatyön jatkamista. Ohjelmia kehitetään syksyllä tehtävän arvioinnin perusteella. Alueellisten toimielimien perustaminen ei saanut enemmistön kannatusta, mutta nykyisten asukasfoorumien toimintaa arvioidaan ja tehdään vertailua muihin kaupunkeihin. Jatkotyössä pohditaan myös muita asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Kaupunginhallitus nimesi viime lokakuussa luottamushenkilöorganisaation arvioinnin ja kehittämisen johtoryhmän. Sen tehtävänä on valmistella ja toteuttaa valtuustoryhmiä ja kaupunginhallitusta osallistava prosessi, valmistella ehdotukset luottamushenkilöorganisaation kehittämiseksi ja keskeisten luottamushenkilöiden toimintaedellytysten parantamiseksi sekä tuoda ehdotukset ja niiden edellyttämät johtosääntömuutokset kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston päätettäväksi tänä syksynä.

Johtoryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, kaupunginjohtaja, strategiajohtaja ja sihteerinä kaupunginsihteeri.

Lue myös: Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi pormestarimallin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)