Verkkouutiset

Ksml: Ravintoloiden hävikkiruokaa välittävä palvelu laajenee

Hävikkiruokaa välittävä palvelu on laajentanut toimintaansa Helsingistä Jyväskylään ja Turkuun, kertoo Keskisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ravintoloiden hävikkiruokaa on nyt mahdollista ostaa kotiin Jyväskylässä ja Turussa Helsingin lisäksi. Perussääntönä on, että hävikkiruoka-annos maksaa maksimissaan 60 prosenttia ravintolassa myytävän lounaan hinnasta.

ResQ:n tuottama palvelu toimii siten, että siinä mukana olevat ravintolat ilmoittavat järjestelmään päivittäin heiltä yli jääneen ruoan ja sen hinnan. ResQ Clubiin rekisteröitynyt asiakas näkee tarjonnan järjestelmästä ja tekee sen kautta tilauksensa ravintolalle, josta käy hakemassa ruokansa. Palvelu toimii sekä Internet-selaimella että kännykkäsovelluksella.

Välityspalvelu on toiminut tammikuusta lähtien Helsingissä ja sittemmin myös Espoossa, jossa se on yhtiön mukaan löytänyt asiakaskuntansa. Kuukaudessa ravintoloiden määrä on kasvanut kuudesta yli 25:een, joista päivittäin tulee ostettavaksi noin 200 annosta. Palvelulla on Helsingissä 5 000 käyttäjää.

Käyttäjien määrä on rajattu, jotta kysyntä ja tarjonta kohtaavat toisensa. Ruoka-annosten hinnat ovat vaihdelleet 3–6 euron välillä.

Palveluun rekisteröityminen on ilmaista sekä siihen mukaan lähteville ravintoloille, että asiakkaille. Asiakkaat maksavat ravintolalle tilamaansa ruoan hinnan jo palvelun kautta tilauksen tehdessään ja välityspalvelu puolestaan ottaa provision ravintolan palvelun kautta myymistä annoksista.

Toiminta hyödyttää erityisesti seisovasta pöydästä ruokaa tarjoavia lounasravintoloita, jotka eivät pysty tarkalleen arvioimaan päiväkohtaisesti ruoan menekkiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)