Verkkouutiset

Brexit liikuttaa Eurooppaa – EU:n perustajajäsenet koolla Berliinissä

EU kokoaa rivejään viikonlopun aikana eri hätäkokoontumisissa ennen tiistain huippukokousta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n perustajajäsenten Saksan, Ranskan, Italian, Belgian, Hollannin ja Luxemburgin ulkoministerit kokoontuvat lauantaina Berliiniin pohtimaan mitä johtopäätöksiä Britannian äänestyksestä pitäisi vetää.

Lauantaina myös Italian pääministeri Matteo Renzi lentää Pariisin keskustelemaan Britannian erosta Ranskan presidentti François Hollanden kanssa, kertoo Guardian.

Sunnuntaina jäsenmaat ovat koolla virkamiestasolla ilman Britanniaa.

Maanantaina Saksan liittokansleri Angela Merkel on kutsunut Ranskan presidentti François Hollanden, Italian pääministeri Matteo Renzin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin Berliiniin. Brysselissä Euroopan komissio pitää ylimääräisen kokouksen, johon osallistuu myös Britannian komissaari Jonathan Hill.

Tiistaina kaksipäiväiseen EU-huippukokoukseen saapuu myös Britannian väistyvä pääministeri David Cameron.

EU-johtajat ilmoittivat heti äänestystuloksen varmistuttua toiveensa, että Britannia tekisi virallisen eroilmoituksen EU:sta mahdollisimman pian, jotta eroneuvottelut voisivat alkaa. Väistyvä pääministeri David Cameron kuitenkin ilmoitti, että Britannian uusi pääministeri tekee eroilmoituksen. Uusi pääministeri valitaan Britanniaan lokakuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)