Verkkouutiset

Theresa May haluaa vilpittömät ja avoimet neuvottelut EU-erosta

Britannian pääministeri Theresa May on kertonut ennen vierailuaan Saksaan ja Ranskaan pitävänsä erittäin tärkeinä kahdenvälisiä suhteita eurooppalaisten kumppaniensa kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Theresa May tapaa Saksan liittokansleri Angela Merkelin keskiviikkona illalla ja Ranskan presidentin FrancoisHollanden torstaina.

May toivoo vierailujen luovan vahvat työskentelysuhteet, joita voisi tulevien viikkojen ja kuukausien aikana kehittää myös muiden EU-johtajien kanssa.

– En aliarvioi haasteita neuvoteltaessa EU-erostamme. Uskon vakaasti, että mahdollisuus neuvotella vilpittömästi ja avoimesti vastassamme olevista kysymyksistä tulee olemaan onnistuneiden neuvottelujen tärkeä osa, hän sanoi ennen vierailujaan BBC:n mukaan.

Hän kertoi myös haluavansa välittää selkeän viestin, miten tärkeinä Britannia pitää kahdenvälisiä suhteitaan eurooppalaisten kumppaniensa kanssa, ei vain nyt vaan myös EU-eron jälkeen. Nämä suhteet ovat hänen mukaansa olleet ja myös tulevat olemaan erittäin tärkeitä, kun yhteisin toimin ylläpidetään kansalaisten turvallisuutta ja tuetaan taloudellista kasvua.

The Guardianin nimettömien lähteiden mukaan May toivoo luovansa henkilökohtaiset suhteet sekä Merkelin että Hollanden kanssa pohjustaakseen tulevia neuvotteluja Britannian EU-erosta. Varsinaisten EU-neuvottelujen lisäksi hän siis odottaisi lehden mukaan saavansa paljon aikaan diplomatialla yksittäisten johtajien kanssa.

May tapaa ensimmäisen kerran yhtä aikaa kaikki 27 EU-johtajaa vasta lokakuussa Eurooppa-neuvoston kokouksessa. Hän on tehnyt selväksi, ettei aloita neuvotteluja EU-erosta ennen vuodenvaihdetta. Hän aikoo ensin keskustella Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin hallitusten sekä elinkeinoelämän ja muiden asianosaisten kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)