Verkkouutiset

YTHS digitalisoi seksitautien testauksen

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) asiakkaat voivat syyskuun alusta alkaen saada selvyyden seksitautiepäilyynsä kotoa käsin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etätestauksen avulla voidaan toistaiseksi testata kaksi hoitoa vaativaa seksitautia, klamydia ja tippuri.

Asiakkaat tilaavat näytteenottopaketin kotiinsa. Paketin saavuttua asiakas ottaa virtsanäytteen ja lähettää näyteputken laboratorioon tutkittavaksi. Vastaus testin valmistumisesta tulee tekstiviestinä vastauksen testin valmistumisesta, minkä jälkeen asiakas hän voi tarkistaa tuloksen palveluportaalista, josta näytepaketti myös tilataan.

Opiskelijan testitulos menee tiedoksi myös YTHS:n toimipisteeseen. Jos asiakas ei positiivisen löydöksen sattuessa kohdalle ota itse yhteyttä YTHS:ään hoidon saamiseksi, terveydenhuollon ammattilainen ottaa yhteyden opiskelijaan ja pyrkii ohjaamaan hoitoon.

Suomessa todetaan vuosittain noin 13 000 klamydiatapausta, joista valtaosa on alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä. Kahdentoista kuukauden keskiarvolla mitattuna YTHS:n tekemien klamydiatutkimusten lukumäärä on noussut tammikuun 2010 ja heinäkuun 2015 välillä noin 27 prosentilla.

Tippuritartuntoja havaitaan koko Suomessa vuosittain noin kolmesataa, ja niiden määrä on lisääntymään päin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)