Verkkouutiset

ISIS ajettu ahtaalle – jihadisteja loikannut vihollisen puolelle

Isis-terroristien loikkaukset vihollisen puolelle ovat supistaneet järjestön rivejä Irakissa, selviää tiedusteluraporteista ja miehittämättömien lennokkien videotallenteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isiksen loikkaukset, kulunvalvontapisteiden harva miehitys ja ulkomailta tulleiden eliittisotilaiden siirtäminen tavallisiin tehtäviin osoittavat, että Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut ja kurdijoukkojen eteneminen kuluttavat niin kutsutun Islamilaisen valtion joukkoja. Näin arvioi Yhdysvaltain armeijan eversti Steve Warren.

Viime viikolla 90 Isis-taistelijaa antautui kurdien Peshmerga-joukoille lähellä Kirkukin kaupunkia. Yhdysvaltain tukemat kurdijoukot niin Irakissa kuin Syyriassa ovat aiheuttaneet Isikselle viime aikoina takaiskuja, kertoo USA Today.

Peshmerga-joukot valtasivat Isikseltä Irakissa sijaitsevan Sinjarin kylän kaksi viikkoa sitten ja katkaisivat tärkeän huoltoreitin Rakkan kaupunkiin Syyriassa. Rakka on Isiksen perustaman kalifaatin pääkaupunki.

Irakin turvallisuusjoukot ovat puolestaan piirittäneet Isiksen hallitseman Irakissa sijaitsevan Ramadin kaupungin kokonaan.

Eversti Warren toteaa, että todisteet Isiksen harventuvista riveistä ovat ainoastaan suuntaa antavia. Jihadistijoukot vaikuttavat kuitenkin olevan kovan rasituksen alla.

Tästä huolimatta Isiksellä on edelleen 20 000-30 000 jihadistia Irakissa ja Syyriassa. Isis pitää hallussaan Mosulin ja Ramadin tärkeitä kaupunkeja Irakissa sekä suuria alueita Syyriassa.

Brookings-instituutin sotilasasiantuntijan mukaan toistaiseksi ei voi sanoa, onko kyse pysyvämmästä ilmiöstä.

– Pidän tätä väliaikaisena edistyksenä, toteaa Michael O’Hanlon.

– Pysyn hieman skeptisempänä siihen asti, kunnes näemme, mitä tapahtuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)