Verkkouutiset

”Terho tunnusti, että sen värinen pelipaita pukukopista löytyy”

SDP syytti hallitusta Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) pelipaitaan pukeutumisesta, kun taas kokoomus ilmoitti ajavansa työttömien asiaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman väitti eduskunnan budjettikeskustelussa hallituksen hakevan työmarkkinaratkaisua, jossa ajetaan vain työnantajan etua.

– Jos näin olisi, kun SAK:kin on tullut aika paljon vastaan, niin ovatko hekin tekemässä työmarkkinaratkaisua, jossa ajetaan vain työnantajan etua, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kysyi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho arveli, että kaikki puolueet tunnustavat jotakin väriä.

– Enpä nyt usko, jos käyn minkään puolueen pukukoppia tutkimassa, että siltä aivan väritön pelipaita löytyy kenenkään osalta, ei myöskään hallituksen. Mutta tämä ei sinänsä ole poliittiselle puolueelle mikään häpeä, Terho sanoi.

Terhon mukaan Suomi elää kriisiaikaa, ja hallituksen vastuulliset päätökset perustuvat linjaan, jota kansa on kannattanut.

– Jokaista uudistusta vastustaa aina jokin eturyhmä, ja silloin nimenomaan kaivataan johtajuutta, Terho totesi.

SDP:n Lindtman riemastui Terhon puheenvuorosta.

– Minusta on nyt hyvä, että Terho tunnusti tämän asian. Kun kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satonen yritti täällä puhua mustaa valkoiseksi, että kokoomus ei ole ryhtynyt EK:n asiamieheksi, niin Terho tässä tunnusti, että sen värinen pelipaita sieltä pukukopista löytyy,

”Kuka palkanalennukset tilasi?”

Lindtman puuttui myös Terhon näkemykseen siitä, että kansalta on saatu mandaatti viedä läpi uudistuksia, kuten pakolla toteutettavia palkanalennuksia.

– Muistanko oikein, että (perussuomalaisten puheenjohtaja) Timo Soini sanoi ennen vaaleja, että työmies on palkkansa ansainnut. Ja kun teidän slogan oli, että sitä saa, mitä tilaa. Kysyn nyt neljännen kerran, kuka nämä palkanalennukset teiltä tilasi? Ja mistä sen tilauksen voi perua, Lindtman uteli.

Terho korjasi välittömästi Lindtmanin käsitystä.

– Juuri, kun pääsin kehumasta, että kritiikki hieman on muuttunut paremmaksi, niin se valahti takaisin lähtöpisteeseen. Puhuin puolueista ylipäänsä, en pelkästään hallituspuolueista enkä varsinkaan, mikä pelipaita kenenkin pukuhuoneesta löytyy, Terho oikaisi.

Kokoomuksen Satonen arveli, että työmarkkinajärjestöissäkin on ymmärretty paremmin tilanteen vakavuus kuin oppositiossa.

– Näitä ollaan tekemässä sen takia, että turvataan niitä työpaikkoja, jotka tällä hetkellä ovat olemassa ja että saadaan työtä vastavalmistuneille ja työnsä menettäneille. Me olemme työttömien asialla ja kaikkien niiden suomalaisten, joiden työllisyystilanne on tällä hetkellä heikko tai uhattuna. Se on se asia, jota tässä ajetaan, Satonen selvensi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)