Verkkouutiset

Valio-myrsky vaurioitti puita kymmenien miljoonien eurojen arvosta

Kovat tuulet vahingoittivat metsiä koko keskisen Suomen alueella viime perjantaina ja lauantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuuli kaatoi yksittäisiä puita tai muutaman kymmenen puun ryhmiä. Pääsääntöisesti kaatuneet puut ovat aukeiden alueiden ja mäkien länsi- ja pohjoissivuilla sekä sähkölinjojen varsilla. Laaja-alaisia yhtenäisiä tuhoja ei tapahtunut.

Myrskyisän tuulen alue kattoi noin kolmanneksen Suomen metsäpinta-alasta linjojen Oulu-Nurmes ja Pori-Lappeenranta välisellä alueella.

Metsäkeskuksen mukaan vahingoittuneen puuston määrä on todennäköisesti 0,5-1,5 miljoonaa kuutiometriä, arvoltaan 20-50 miljoonaa euroa.

Vuonna 2013 marras-joulukuussa Seijan, Einon ja Oskarin päivien kovat tuulet kaatoivat yhteensä noin neljä miljoonaa kuutiota puustoa.

Jos vahingoittuneita kuusia on yli kymmenen kuutiometriä hehtaaria kohden, velvoittaa metsätuholaki poistamaan tuon määrän ylittävän osuuden hyönteistuhojen torjumiseksi. Poistaminen on tehtävä keskikesään mennessä. Männyllä vastaava raja-arvo on 20 kuutiometriä hehtaarilla.

Metsänomistaja voi jättää kaatuneet lehtipuut ja pienet määrät havupuita metsään lisäämään luonnon monimuotoisuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)