Verkkouutiset

Petteri Orpo: Talouskasvua ei voi jäädä vain odottelemaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi keskustelleensa useasti pääministerin kanssa siitä, että uudistukset viedään maaliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo uskoo perusporvarihalliutksen kykyyn viedä uudistuksia eteenpäin.

– Olen käynyt paljon keskustelua pääministerin kanssa perusproblematiikasta. Minulla on vahva usko, että hallitus haluaa viedä uudistuksia eteenpäin, Orpo vastasi Ylen ykkösaamussa kysymykseen siitä, pysyykö muu hallitus kokoomuksen perässä.

Perussuomalaisten raju galluppudotus on herättänyt epäilyjä siitä, pystyykö hallitus tekemään vaikeita päätöksiä. Orpo ei tyrmännyt ajatusta, että puoliväliriihi siirrettäisiin kuntavaalien jälkeiseen aikaan. Kuntavaalit ovat ensi vuoden huhtikuussa.

– En tiedä, onko puoliväliriihen päivämäärää vahvistettu. Se on selvää, ettei mitään vaalibudjetteja tehdä vaan isänmaan etu edellä mennään, Orpo sanoi.

Orpon mukaan hänen ja kokoomuksen ykköstavoite hallituksessa on työllisyysasteen nostaminen 72:een prosenttiin sekä velkaantumisen taittaminen. Talouskasvu on avainasemassa, mutta Orpo huomautti, ettei sitä voi jäädä odottelemaan,

– Minä en voi uskoa vain kasvun varaan, sitä on tehtävä. Tarvitaan uudistuksia, jotta leikkauksilta vältytään; Orpo sanoi.

Orpo otti kantaa myös EU:n kehitykseen. Hänestä Suomen etu olisi, jos komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin esittämä tiivistyvä turvallisuusyhteistyö etenisi. Orpon mukaan turvallisuuden lisääntyminen kasvattaisi unionin suosiota myös kansalaisten keskuudessa,

Orpo nosti erityisesti huolenaan esiin mahdollisen arvojaon EU:n sisällä. Keskustelua on herättänyt entisten sosialististen maiden kuten Unkarin ja Puolan toimet, joiden on katsottu heikentävän oikeusvaltion periaatteita ja sananvapautta.

– itäisen ja läntisen Euroopan välinen ero arvopohjassa on huolestuttava piirre, koska EU:n perusta ovat yhteiset arvot. En katso hyvänä Itä-Euroopassa tapahtunutta kehitystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)