Verkkouutiset

Kyläreissu kotimaassa on suomalaisen suosikkimatka

Suomalaisten matkailijoiden suosikkilistan kärjessä tänä vuonna ovat kotimaassa matkat sukulaisten tai ystävien luo ja ulkomailla kaupunkilomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin puolet suomalaisista aikoo tuoreen kyselyn mukaan matkustaa kotimaan kohteisiin tämän vuoden aikana. Lisäksi 44 prosenttia vastaajista aikoo lähteä muualle Eurooppaan, 24 prosenttia Pohjoismaihin ja 20 prosenttia Baltiaan.

– Matkailutapoja on koko ajan enemmän, ja suomalaiset tekevätkin nykyisin hyvin monenlaisia matkoja. Esimerkiksi lähialueille suuntautuvat matkat lisääntyivät viime vuonna, kertoo Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Messukeskuksen tiedotteessa.

Kotimaassa 44 prosenttia vastaajista suosii matkoja sukulaisten tai ystävien luo. Kotimaan automatkoja suosii 39 prosenttia, ajanviettoa loma-asunnossa 34 prosenttia ja kaupunkilomaa 26 prosenttia.

Ulkomaille matkustettaessa 40 prosenttia vastaajista suosii kaupunkilomia, 21 prosenttia rantalomia, 19 prosenttia risteily- tai laivalomia ja 11 prosenttia matkoja sukulaisten ja tuttavien luo. Ulkomailla omassa tai vuokratussa loma-asunnossa viihtyy 11 prosenttia vastaajista.

Viime vuonna kotimaan kohteissa matkaili 68 prosenttia vastaajista ja ulkomailla 59 prosenttia. Ulkomailla käyneistä vastaajista 63 prosenttia matkaili Euroopassa, 47 prosenttia Baltiassa ja 43 prosenttia Pohjoismaissa. Keskimäärin vastaajat tekivät runsaat neljä matkaa vuoden aikana.

Matkamessujen TNS Gallupilla teettämän kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)