Verkkouutiset

USA ei tuhoa ISIS:n öljylähteitä – tässä syy

CIA:n entisen johtajan mukaan USA ei ole pommittanut Isiksen öljylähteitä, koska Valkoinen talo on ollut huolissaan ympäristövaikutuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entisen johtajan mukaan USA ei ole pommittanut niin kutsutun Islamilaisen valtion öljylähteitä, koska Valkoinen talo on ollut huolissaan ympäristövaikutuksista, kertoo The Hill viitaten PBS:ään.

– Me emme pommittaneet Isiksen hallitsemia öljylähteitä, koska emme halunneet aiheuttaa ympäristötuhoja emmekä halunneet tuhota siihen liittyvää infrastruktuuria, Michael Morell sanoi.

Morell korosti, että hän ei enää istu siinä huoneessa, jossa strategiset päätökset tehdään. Hänen mukaansa Yhdysvaltain hallinto ei kuitenkaan vaikuttanut olevan innostunut Isiksen öljyrekkojen tuhoamisesta ennen Pariisin terrori-iskuja.

– Yleinen arvio näytti olevan se, että emme halua tuhota öljyrekkoja, koska ne ovat osa infrastruktuuria, jota tarvitaan ihmisten tukemiseen Isiksen hävittyä. Rekkojen tuhoaminen aiheuttaisi myös ympäristötuhoja.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen Yhdysvallat on yrittänyt katkaista Isiksen tulovirran pommittamalla sen öljyrekkoja.

– Nyt me pommitamme rekkoja. Ehkä olemme jossain vaiheessa siinä pisteessä, että meidän pitää pommittaa myös öljylähteitä.

– Ne ovat kovia päätöksiä, jotka pitää tehdä.

Isis on kerännyt miljoonia dollareita öljybisneksellään, jolla se rahoittaa toimintaansa. Isis tuottaa ja myy öljyä hallitsemillaan alueilla Irakissa ja Syyriassa.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump on kannattanut voimakkaasti iskemistä Isiksen öljyreserveihin ja muihin rahoituslähteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)