Verkkouutiset

Hjallis Harkimo: Ensimmäinen yritykseni pesi mattoja Moskovassa

Yrittäjä-kansanedustajan mukaan on vaikea vastata, synnytäänkö yrittäjäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan urastaan yrittäjänä. Hän laskee olleensa kaksi kertaa elämässään palkollisena ja yhteensä yhdeksän kuukautta kuukausipalkalla.

– Ensimmäiset rahat tienasin kouluaikana, kun jaoin lehtiä. Ei tarvinnut turvautua vanhempien viikkorahaan. Eikä meille lapsille rahaa muutenkaan annettu. Edelleenkin mietin aina Coca-Cola -automaatilla, että nyt olen ostamassa jotakin kallista – onkohan minulla varaa tähän? Se muisto tulee lapsuudesta. Hjallis Harkimo toteaa.

Hän kertoo myyneensä saamansa ylioppilasruusut seuraavana päivänä kukkakauppaan ja kouluaikana myyneen Lucia-merkkejä. Valtakunnallisen myyntikilpailun voittajana hän sai 100 markan lahjakortin Stockmannille ja osti koko perheelle joululahjat.

– Opiskeluaikana perustin ensimmäisen yritykseni, joka pesi mattoja ja huonekaluja. Sain vinkin, että Moskovassa ei ollut siihen aikaan vastaavia menetelmiä. Matkustin sinne joka kevät ja syksy ja myin ulkomaalaisille yrityksille ja suurlähetystöille maton ja huonekalujen pesua kovalla hinnalla.

– Tienasin joka reissulla 11 000 markkaa ja sillä pystyin rahoittamaan opiskeluni. Myöhemmin lähetin opiskelukaverini matonpesumatkoille – hekin saivat lisätienestit, Harkimo kertoo.

Harkimo luulee suurimman syyn yrittäjäuraansa olleen kunnianhimo tulla toimeen omillaan.

– En ole mikään välkky, mutta olen hyvä näkemään ympärilläni bisnesideoita, joita hieman muuntelemalla voisin tehdä samanhenkisen oman projektin. Ideoista ei kyllä ole koskaan ollut pulaa. Moni niistä on ollut huonokin, mutta voittopuolisesti olen pärjännyt.

– Yrittäjyyttä en ole koskaan katunut, vaikka olen monta kertaa ollut kuilun partaalla ja lähellä katastrofia. Silloin paineet ovat olleet kovat, mutta hyvät hetket ja menestys ovat kompensoineet nämä ja antaneet elämäniloa, Hjallis kirjoittaa.

Hän toivoo, että ”ehkä minunkin tarinani voivat olla jollekin se sysäys, joka saa hänet ajautumaan yrittäjäksi. Ei se huono kohtalo ole. Yrittäjyys tuo itsenäisyyttä, vapautta tehdä mitä huvittaa. Ja kyllä – kaikesta myös vastaa itse”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)