Verkkouutiset

”Mikä teitä valvottaa öisin?” – Näin vastaa Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi ajatteluaan presidenttien välisessä turvallisuuspolitiikkadebatissa Münchenin turvallisuuskonferenssissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sauli Niinistöltä kysyttiin lauantaina Münchenin turvallisuuskonferenssissa käydyssä presidenttien välisessä turvallisuuspolitiikan haasteita käsitelleessä debatissa, mikä häntä valvottaa öisin.

”Emme vielä tiedä, mitä tuleman pitää. Se voisi pitää meitä hereillä, mutta minä mieluummin unelmoin”, Niinistö vastasi kysymykseen.

”Voiko mitään pahempaa vielä tapahtua? Vai voiko tapahtua jotain parempaa, jotain rakentavaa”, hän jatkoi tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan.

Niinistö otti keskustelussa kantaa Euroopan ja Venäjän suhteisiin. Hänen mielestään Venäjän kanssa tulee löytää pienin yhteinen nimittäjä, josta sitten jatkaa.

”Se on mahdollista, olemme nähneet sen Iranin ydinohjelmaneuvotteluissa ja pari päivää sitten Syyrian sodan neuvotteluissa. On löydettävä jotain rakentavaa, jolla päästä alkuun”, Niinistö sanoi.

Presidenttien väliseen debattiin osallistuivat Niinistön lisäksi Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaitė, Puolan presidentti Andrzej Duda sekä Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz. Moderaattorina toimi Eurasia Groupin perustaja, professori Ian Bremmer.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)